V-debattør: Regeringen skader kommunernes integration

Ti Venstre-medlemmer kaster sig i onsdagens udgave af Berlingske ud i et opgør med regeringens håndtering af flygtningekrisen.

I et debatindlæg kritiserer de ti Venstre-folk de omstridte annoncer, som blev indrykket i libanesiske aviser i sommer og debatten om beslaglæggelse af asylansøgeres værdier.

Merete Due Paarup er byrådsmedlem for Venstre i Kolding. Hun er én af de ti politikere, der har skrevet under på debatindlægget.

Hun mener, at regeringens kontroversielle tiltag og hårde tone mod flygtninge ødelægger kommunernes arbejde med at integrere flygtninge.

- Det er lokalt, at vi skal få tingene til at lykkes. Vi har en kæmpe integrationsudfordring, og det bliver ikke ligefrem nemmere med dem på borgen, der har så barsk en tone, der spreder sig videre ud på nettet og i debatindlæg, siger hun til Ritzau.

Hun går til angreb på en "perlerække af symbolpolitik" fra sit parti.

- Hele miseren omkring vielsesringe var over stregen. Der er i det hele taget en perlerække af Venstres tiltag, der er ren symbolpolitik. Nu kan vi så se, de trækker nogle tiltag tilbage, og det håber jeg, vi kan være med til at sætte skub i.

Merete Due Paarup kan ikke genkende sit parti. Hun opfordrer partitoppen til at lytte til baglandet.

- Venstre har en for skarp politik på borgen i øjeblikket. De har et stort bagland, der ikke er enige i den hårde retorik og politik, de fører.

- Det er vigtigt for mig at sige, at der også er et bagland, der har en anden nuance end den, toppen fører. Det er derfor, vi har skrevet den her kronik.

- Vi skal have en sund fornuft og ordentlig tone, det er sådan, man kan løse den her udfordring. Det er det, vi slår et slag for i indlægget. Venstre skal stå for ordentlighed, siger hun til Ritzau.