Politik

Thorning går fra modstander til medkæmper for Red Barnet

Vi har ikke altid været enige. Men nu er det vores kamp, hun kæmper, siger Red Barnet om Thorning som topchef.

Helle Thorning-Schmidt har stået bag asylpolitik, som er blevet kritiseret af en stribe foreninger, deriblandt Red Barnet Danmark. Nu skal hun være direktør for den internationale hovedorganisation, Save the Children International.

Det glæder generalsekretæren for Red Barnet Danmark, Jonas Keiding Lindholm, der mener, at Helle Thorning-Schmidt er et "scoop".

- Selvfølgelig har Helle og jeg ikke altid været enige. Og Red Barnet har ikke altid været enig med Socialdemokratiet. Heller ikke da Helle Thorning-Schmidt var statsminister. Det er der ikke noget overraskende i.

- Hun har haft en rolle som statsminister, og vi har haft en anden som civilrettighedsorganisation. Nu træder hun ind i en ny rolle i vores organisation, og når hun gør det, så er det vores kamp, hun kæmper, siger Jonas Keiding Lindholm.

Over for Politiken har Helle Thorning-Schmidt forholdt sig til, at hun politisk har været uenig med Red Barnet.

- Jeg synes, det er helt rigtigt, at Red Barnet - og alle de andre organisationer i øvrigt - giver deres høringssvar og deres holdning til kende i forhold til regeringen, siger hun til Politiken.

Thorning er "et scoop"

Jonas Keiding Lindholm glæder sig til, at Helle Thorning-Schmidt bliver direktør og en medspiller for organisationen.

- Det er et kæmpe scoop for os, det vil jeg sige. Hendes erfaring og hendes kompetence er en kæmpe styrke. Derfor er det en glædens dag for hele Red Barnet, siger Jonas Keiding Lindholm.

Personligt glæder han sig til at samarbejde med Thorning, når hun til april tiltræder som direktør ved organisationens internationale hovedsæde i London.

- Jeg kender Helle Thorning-Schmidt som et kompetent og kærligt menneske og et menneske, de er nemt at samarbejde med. Så jeg tror måske, at samarbejdet mellem Danmark og den internationale organisation bliver endnu bedre, siger generalsekretæren.

Her er organisationen, Thorning skal styre

Helle Thorning-Schmidt skal være topchef for Save the Children, der i Danmark er kendt som Red Barnet.

  • Save the Children arbejder for børns rettigheder verden over. Organisationens mission er at skabe en verden, hvor "alle børn har retten til overlevelse, beskyttelse, udvikling og deltagelse".
  • Organisationens projekter spænder over alt fra nødhjælp og lobbyarbejde til træning af fødselslæger og uddannelse.
  • Save the Children International dækker over 30 medlemsorganisationer, der arbejder i 120 lande.
  • Ifølge organisationen selv havde den over to milliarder dollar i omsætning i 2014, og dens programmer nåede 55 millioner børn.
  • I Danmark havde Red Barnet i 2014 et budget på 467 millioner kroner.
  • Save the Children blev oprettet i 1919 af briten Eglantyne Jebb for at skaffe mad til sultende børn efter Første Verdenskrig.

Kilder: Save the Children, Red Barnet.