Politik

Langballe: Svært for Thorning at få politisk toppost

Danmarks tidligere statsminister og den forhenværende socialdemokratiske formand, Helle Thorning Schmidt, har fået nyt job.  

TV 2 erfarer, at hun skal være international chef for Save the Children International (på dansk kendt som Red Barnet, red.) med kontor i London. 

Politisk redaktør og kommentator på TV 2, Anders Langballe, mener, at Helle Thorning Schmidt gerne ville have slået mønt af sine politiske erfaringer.

- Det her, det er et flot job, men det er også et mere almindeligt job i en privat organisation. Selvfølgelig ville hun gerne have haft et rigtigt topjob, hvor man spiller en større politisk rolle. Vi ved jo, at hun har prøvet at lægge billet ind på topjob, både mens hun var statsminister og efter. Da hun var statsminister, var det ganske tæt på, at hun blev præsident for EU, og efter hun var stoppet, var det tæt på, at hun blev flygtningehøjkommissær i FN, siger Anders Langballe.

Anders Langballe understreger, at Helle Thorning Schmidt var meget tæt på at lande et internationalt topjob. Samtidig tilføjer han, at det er fåtal af tidligere danske statsministre, der efterfølgende har fået flotte, internationale karrierer.

- Det er ganske svært at forlade Statsministeriet, når man ser, hvor folk er endt, og det er ganske svært at forlade det til en fin karriere. Mange statsministre er blevet skuffet over det, der var til dem, da de kom ud. Der er mange, der har haft svært med at blomstre efter statsministertiden, siger Anders Langballe.

Med det spændende jobskifte ser Anders Langballe dog ikke, at Helle Thorning Schmidt vender tilbage til dansk politik.

- Jeg har meget, meget svært ved at se Helle Thorning vende tilbage til dansk politik eller international politik, siger Anders Langballe.

Hverken Helle Thorning-Schmidt eller Save the Children har for nuværende kommenteret ansættelsen. 

Her er organisationen, Thorning skal styre

Helle Thorning-Schmidt skal være topchef for Save the Children, der i Danmark er kendt som Red Barnet.

  • Save the Children arbejder for børns rettigheder verden over. Organisationens mission er at skabe en verden, hvor "alle børn har retten til overlevelse, beskyttelse, udvikling og deltagelse".
  • Organisationens projekter spænder over alt fra nødhjælp og lobbyarbejde til træning af fødselslæger og uddannelse.
  • Save the Children International dækker over 30 medlemsorganisationer, der arbejder i 120 lande.
  • Ifølge organisationen selv havde den over to milliarder dollar i omsætning i 2014, og dens programmer nåede 55 millioner børn.
  • I Danmark havde Red Barnet i 2014 et budget på 467 millioner kroner.
  • Save the Children blev oprettet i 1919 af briten Eglantyne Jebb for at skaffe mad til sultende børn efter Første Verdenskrig.

Kilder: Save the Children, Red Barnet.