Politik

Helle Thorning-Schmidt får topjob: Jeg er dybt beæret

Helle Thorning-Schmidt tabte i november kapløbet om den prestigefyldte post som flygtningehøjkommissær i FN-organisationen, UNHCR. 

Men nu har Danmarks tidligere statsminister og den forhenværende socialdemokratiske formand gennem 10 år landet et andet internationalt topjob.

Hun skal være international chef for Save the Children International (på dansk kendt som Red Barnet, red.) med kontor i London. 

Dermed forlader Helle Thorning-Schmidt også Folketinget og dansk politik.

- Jeg er dybt beæret over at få muligheden for at lede Internationalt Red Barnet, siger Helle Thorning-Schmidt i en pressemeddelelse fra Socialdemokraterne. 

- Børns rettigheder, beskyttelse og udvikling har altid stået mit hjerte nært. Og jeg ser frem til at gøre alt, hvad jeg kan for at opfylde vores ambitiøse mål. Intet barn under fem år skal dø af årsager, som kan forebygges. Alle børn skal have adgang til uddannelse af høj kvalitet. Og intet barn skal leve med vold og misbrug. 

Bestyrelsesformand: Helle deler vores overbevisning

Helle Thorning-Schmidt tiltræder stillingen 4. april og vil få arbejdsplads i London. 

Save the Children annoncerer udnævnelsen af Helle Thorning-Schmidt onsdag aften. Bestyrelsesformand Sir Alan Parker udtaler i en pressemeddelelse, at organisationen med stor glæde udpeger en ny CEO, der har bevist, at hun mestrer internationalt lederskab og har en dyb passion for at forbedre børns vilkår. 

- Helle deler vores overbevisning, og jeg tror på, at hun kan spille en markant rolle i arbejdet med at øge vores indflydelse og forbedre børns vilkår. Helles erfaring og kompetencer vil være et stort aktiv i vores arbejde, siger han i pressemeddelelsen.

Regnede tidligere med at stille op til Folketinget igen

Da FN-jobbet røg til anden side, lød det ellers fra Thorning, at hun ville blive i Danmark og stille op til næste folketingsvalg. 

- Jeg er rigtig glad for at sidde i Folketinget og i præsidiet, sagde Helle Thorning-Schmidt ved et pressemøde efter, at det stod klart, at hun ikke fik posten som flygtningehøjkommissær.

Her blev hun også spurgt, hvor hun vil være ved det næste folketingsvalg.

- Jeg regner med at være folketingskandidat, men det er jo op til min kreds. Jeg ønsker at være i Folketinget, og jeg er rigtig glad for min nye stilling i præsidiet, sagde hun. 

Lars Aslan Rasmussen (S) skal nu overtage Helle Thorning-Schmidts plads i Folketinget

Familien bliver samlet igen

Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, blev i maj sidste år valgt ind i det britiske parlament for partiet Labour og arbejder således i London, mens han har et kontor i sin valgkreds i Wales. 

Parrets ældste datter går desuden i skole i den britiske hovedstad. 

Hør Anders Langballes analyse her:

Se nedenfor en tidslinje over Helle Thorning-Schmidts år i dansk politik:

T2Toolbox embed

Her er organisationen, Thorning skal styre

Helle Thorning-Schmidt skal være topchef for Save the Children, der i Danmark er kendt som Red Barnet.

  • Save the Children arbejder for børns rettigheder verden over. Organisationens mission er at skabe en verden, hvor "alle børn har retten til overlevelse, beskyttelse, udvikling og deltagelse".
  • Organisationens projekter spænder over alt fra nødhjælp og lobbyarbejde til træning af fødselslæger og uddannelse.
  • Save the Children International dækker over 30 medlemsorganisationer, der arbejder i 120 lande.
  • Ifølge organisationen selv havde den over to milliarder dollar i omsætning i 2014, og dens programmer nåede 55 millioner børn.
  • I Danmark havde Red Barnet i 2014 et budget på 467 millioner kroner.
  • Save the Children blev oprettet i 1919 af briten Eglantyne Jebb for at skaffe mad til sultende børn efter Første Verdenskrig.

Kilder: Save the Children, Red Barnet.