Politik

Samuelsen truer regeringen: Jeg er ikke bange for et nyvalg

Banen er for alvor kridtet op i blå blok efter meldingen fra finansminister Claus Hjort Frederiksen om at de bebudede skatteforhandlinger i foråret måske alligevel ikke bliver til noget.

Det fremgår ellers af regeringsgrundlaget, at anden del, af det, regeringen kalder jobreformen, nemlig skattelettelserne, forhandles på plads i løbet af foråret 2016. Lever regeringen ikke op til det, lever den livet farligt.

Liberal Alliance garanterer nemlig kun for regeringens overlevelse så længe, den lever op til regeringsgrundlagets løfte om forhandlinger på denne side af sommerferien.

- Den garanti, vi har givet for regerings overlevelse, er selvfølgelig betinget af det regeringsgrundlag, vi er blevet enige om. Hvis regeringen ikke overholder det, gælder vores garanti heller ikke længere, siger politisk leder Anders Samuelsen til TV 2.

Grundlovsdag er deadline

Han giver regeringen til grundlovsdag, den 5. juni, til at levere på løftet.

- Jeg har selv talt med Claus Hjort Frederiksen, og han har lovet mig, at man selvfølgelig lever op til regeringsgrundlaget om at lette skatten i top og i bund. Det kvitterede jeg selvfølgelig for og sagde, at Liberal Alliances garanti for regeringens overlevelse selvfølgelig holder så længe regeringen holder sig til regeringsgrundlaget.

Men det er altså ikke nok at indkalde til forhandlinger i efteråret.

- Hvis Hjort leger med tanken om, at vi først skal forhandle til efteråret, så kommer regeringen til at leve et usikkert liv, lyder det fra Anders Samuelsen.

Ikke bange for et nyvalg

Han vil ikke svare på, om partiet decideret vil vælte Venstre-regeringen, hvis forhandlingerne bliver udsat. Men det vil som minimum gøre permanent skade på samarbejdet.

- Vi har været et loyalt støtteparti, og det vil vi ikke være længere. Jeg er helt og aldeles kold over for den taburet, jeg sidder på. Det er selvfølgelig godt at være medlem af Folketinget, men hvis man ikke bruger det til at skabe resultater, så spilder jeg mit liv og min folketingsgruppes liv.

- Jeg er ikke bange for et nyvalg, hvis alternativet er bare at lægge stemmer til det de andre bliver enige om. Så er jeg til grin, understreger Anders Samuelsen.

Så sent som 27. december understregede en meget selvsikker Anders Samuelsen over for TV 2, at han "nok skal få skattelettelser".

Se et klip fra interviewet herunder og find det i sin helhed på TV 2 Play her.