Politik

S kalder stadig Støjbergs smykkeforslag for uanstændigt

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal ikke forvente støtte fra Socialdemokraterne om det ændrede lovforslag om beslaglæggelse af kontanter og værdigenstande fra asylansøgere.

Sådan lyder det fra udlændingeordfører Dan Jørgensen (S).

- Det er et skridt i den rigtige retning, men det er stadig ikke godt nok. Selvom vi støtter det voerordnede princip om, at hvis man kommer til Danmark med en formue, så skal man stadig være med til at betale sit eget ophold, så kan vi ikke leve med den her usikkerhed om, hvorvidt man kan tage smykke med affektionsværdi – eksempelsvis vielsesringe, siger Dan Jørgensen til TV 2.

Ændringen af det udskældte lovforslag består blandt andet i, at kontantbeløb eller værdien af medbragte genstande skal overstige 10.000 kroner, før det kan komme på tale at beslaglægge dem til dækning af udgifterne til ansøgernes ophold.

Minister: Asylansøgere skal have have lov til at beholde vielsesringe

Tidligere havde forslaget en beløbsgrænse på 3000 kroner. Og ministeren fastslår nu, at asylansøgere skal have lov til at beholde deres vielsesringe.

- Der har været tvivl om, hvorvidt man kunne få lov til at beholde eksempelvis sin vielsesring. Og selvfølgelig kan man beholde en helt almindelig vielsesring, når man kommer til Danmark, og det har jeg ønsket at præcisere, forklarer Inger Støjberg til Ritzau.

Hos Liberal Alliance afventer man nu et møde med ministeren, siger integrationsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

- Jeg synes, det er godt, at regeringen rykker sig på det her spørgsmål. Vi har hele tiden været skeptiske over for den her del. Men jeg går ud fra, at regeringen stadig indkalder partierne til et møde, så vi kan lave en model, hvor vi fortsat kan se os selv i øjnene.

DF: Intet i vejen med oprindeligt forslag

Hos Dansk Folkeparti var man tilfreds regeringens oprindelige forslag. 

- Vi synes, at forslaget var fint som det var. Vi kan ikke se nogen grund til det her. Kan ikke se hvorfor asylansøgere skal stå bedre stillet end danskere. For eksempel kan man godt tage en mobiltelefon fra en dansker, der skylder det offentlige penge. Det vi var enige om var formuleringer, som vi også bruger over for danskere, der har gæld til det offentlige. Det burde asylansøgere også idet de i vores optik står i gæld fra dag ét, da det er skatteborgerne, der skal betale for det, lyder det fra partiets udlændingeordfører Martin Henriksen.