Politik

Kristian Jensen fordømmer Nordkoreas brintbombe-sprængning

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) slutter sig nu til rækken af politikere, der fordømmer den prøvesprængning af en brintbombe, som Nordkorea har foretaget onsdag morgen dansk tid.

- Jeg fordømmer den nordkoreanske atomprøvesprængning. Hvis den kan bekræftes, er det et graverende brud på FN’s Sikkerhedsråds resolutioner. Danmark kræver, at Nordkorea efterlever FN’s sanktioner, skriver udenrigsministeren på Twitter.

Også britisk fordømmelse

Tidligere onsdag tog også den britiske udenrigsminister Philip Hammond (Conservatives) kraftigt afstand fra sprængningen i vendinger, der minder meget om Jensens. Hammond beskriver over for det britiske nyhedsbureau Press Association sprængningen som en ”provokation”, som han ”fordømmer uforbeholdent”.

Philip Hammond vil nu drøfte sagen med sine japanske og sydkoreanske udenrigsministerkolleger.

- Det understreger den meget reelle trussel, som Nordkorea repræsenterer mod den regionale og internationale sikkerhed, siger han.