Politik

Følger i Rohdes fodspor: Ekskluderet Venstre-politiker bliver radikal

Radikale Venstre kan nu glæde sig over at være repræsenteret i Solrød Byråd, hvor partiet end ikke var opstillet ved det seneste kommunalvalg i 2013.

Bo Nygaard Larsen, der i september sidste år blev ekskluderet af Venstres byrådsgruppe - og dermed også måtte forlade Venstre, fordi partiet i vedtægterne ikke tillader at der er to byrådsgrupper i samme byråd - er fra dags dato ikke længere løsgænger.

Radikale Venstre meddeler i en pressemeddelelse, at Bo Nygaard Larsen nu er radikal, og at han stiller op for partiet i 2017.

Ifølge Bo Nygaard Larsen blev han i sin tid ekskluderet, fordi han i nyhedsmagasinet Deadline på DR2 kritiserede statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Venstre-regeringens flygtningepolitik.

Den påstand har Venstres byrådsgruppe afvist.

- Det er ikke en beslutning, der har været svær at tage. De seneste år har De Radikale været den nødvendige stemme, når det gælder menneskesyn, herunder forholdet til flygtninge, siger Bo Nygaard Larsen i en skriftlig kommentar.

Beskæmmende hvordan der tales om flygtninge

Han bryder sig ikke om, hvordan andre partier taler om flygtninge, som fylder meget på grund af den aktuelle flygtninge- og migrantkrise, og som har ført til, at Venstre har strammet gevaldigt op på udlændingepolitikken.

- Det er beskæmmende at høre, hvordan politikere fra flere partier taler om, hvor mange penge flygtningene koster, og ikke så meget om, hvordan vi hjælper dem til et bedre liv.Naturligvis koster det penge at hjælpe medmennesker i nød, men når fokus er så ensidigt på penge, vil det grave endnu større grøfter mellem det, vi kan kalde os og de, siger Bo Nygaard Larsen.

Han glæder sig til til at være en del af De Radikale.

- Jeg har fået en fantastisk velkomst fra hele partiet, og jeg ser frem til at gøre De Radikale synlige i Solrød Kommune. Nu og frem til kommunalvalget næste år, siger Bo Nygaard Larsen.

Hans nye partiformand, Morten Østergaard, udtrykker på Twitter også sin begejstring over det nye medlem.

- Vi glæder os til at kæmpe sammen med dig for det, vi tror på - medmenneskelighed, skriver han.

For nylig blev den mangeårige Venstre-profil og nuværende europaparlamentariker Jens Rohde også medlem af De Radikale.