Johanne Schmidt anklager regeringen: Er det derfor flygtningene bor i telte?

Når regeringen placerer flygtninge i teltlejre, så er det udelukkende for at genere dem.

Det mener Enhedslistens ordfører for udlændinge, integration og indfødsret, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Helt frossen efter tyve minutters cykeltur. Så hjerteløst, at der bor flygtninge i telte lige nu. Og det er jo ikke fordi, vi mangler tomme bygninger. Regeringen har udelukkende installeret flygtningene i telte, for at genere dem. Fordi man håber, at kulden og teltene skræmmer dem væk. Det er ikke til at holde ud, skriver Johanne Schmidt-Nielsen på Facebook.

Teltlejre er udmærkede

Ifølge integrationsminister Inger Støjberg (V) er teltlejrene et udmærket løsning. De velopvarmede og veludrustede telte af samme type som dem, man bruger til eksempelvis at huse FN-udsendinge i katastrofeområder, har hun tidligere fortalt til TV 2.

Men det det argument holder ikke, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Selvfølgelig er teltene opvarmede. Alt andet ville da være helt vanvittigt. Der er jo frostgrader udenfor. Det koster i øvrigt ret meget at varme dem op - men det er en anden snak. Når jeg synes det er helt urimeligt at indkvartere flygtninge i telte skyldes det, at vi jo har ledige bygninger i Danmark. Med både loft og gulv. Hvorfor dog lade mennesker bo i telte i den danske vinter, når vi har rigtige bygninger de kunne bo i, siger Johanne Schmidt-Nielsen til TV 2.

Det er andre muligheder

Inger Støjberg sagde til TV 2 den 23. november 2015, at der stadig var plads i bygninger.

- Det er rigtigt, at der stadig er ledig kapacitet. Men vi skal også sikre, at der også fortsat er ledig kapacitet. Så vi også fremover kan sikre, at børnefamilier for eksempel får mursten at bo i. Derfor har vi oprettet den her teltlejr, sagde Inger Støjberg.

Og Johanne Schmidt-Nielsen understreger da også, at telte ikke bør udelukkes, men at det skal være sidste udvej.

- Hvis der absolut ingen andre muligheder var, ville telte være okay. Det siger jo sig selv, at telte i frostgrader i Danmark, er bedre end at få bomber i hovedet i Syrien. Men der ér andre muligheder. Der er jo netop ledige bygninger i Danmark. Telte er ikke den eneste mulighed, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Du kan se hendes opslag herunder.