Politik

Joachim B. Olsen efter hærværk: - Helt på sin plads at stikke dem en flad

Nogle gange er det i orden at hæve sig over loven og selv sørge for, at retfærdigheden sker fyldest.

Således lyder budskabet fra den tidligere kuglestøder og nuværende folketingspolitiker fra Liberal Alliance, Joachim B. Olsen, i en Facebook-opdatering fra fredag aften.

Her beretter politikeren om, hvordan han nytårsnat blev udsat for hærværk, da ukendte gerningsmænd havde sprængt hans postkasse i luften, og historien, der er suppleret med et billede af samme postkasse, bliver sluttet af med kommentaren:

- Lige nu er jeg bare lettet over, at jeg ikke fangede dem på fersk gerning. Jeg ville være så ked af, at jeg skulle ulejlige mine kollegaer i folketinget med en afstemning om ophævelse af min parlamentariske immunitet.

På sin plads med en flad

Det fik flere til at beskylde politikeren for at opfordre til selvtægt, hvilket han heller ikke selv forsøger at lægge skjul på senere i tråden.

- Prøv lige at høre her. Der er situationer, hvor det er helt på sin plads at stikke en person en flad, skriver han i et længere svar til flere af det forundrede brugere.

Men harmen, og beskyldninger om at Joachim B. Olsen tilsyneladende føler sig hævet over loven, har ikke fået ham til at moderere sine ord.

- Det må folk gerne synes, men jeg siger det, der er sandt. For mig er det simpelthen så logisk. Det er det samme, hvis der kom en indbrudstyv og brød ind i mit hjem. Det skal da have konsekvenser. Der er andet, der holder et samfund sammen end jura. Der er også sociale normer, siger Joachim B. Olsen over for BT.

Det er ikke første gang, Joachim B. Olsen har erklæret sig klar til at svinge næverne over for danskere, der træder over grænsen. 

Tilbage i september mente han således, at et par flade var en passende straf til mand, der blev affotograferet ved en motorvejsbro over E47 spyttende mod en strøm af flygtninge, der vandrede fra Rødby til Sverige langs motorvejen.

- Det er ydmygende og foragteligt. Hvis man er så uopdragen og modbydelig, at man spytter på folk, så skal man have et par flade, skrev han dengang.