Politik

Ministers svar på satire: Nu har Støjberg tændt juletræet

- Glædelig Jul, Politiken!

Med de ord og et billede af sit eget juletræ svarer udlændinge, integrations- og boligminister Inger Støjberg nu i en Facebook-opdatering igen på en omdiskuteret satiretegning i dagbladet Politiken, som hun også bringer i sin opdatering på Facebook.

Her blev Inger Støjberg tegnet i samme position - mens hun var ved at tænde et lys på juletræet - men på grenen under lyset hang en figur, der skulle forestille en flygtning, hængt på grenen. Tegningen skabte voldsom diskussion.

- Det er ikke er en af tegneren bedste tegninger. De satiriske tegnere har et frirum til at gå helt til grænsen. Nogle vil mene, at den er til grænsen, andre vil mene, at den er over grænsen, sagde Politikens chefredaktør Anne Mette Svane.

Godt humør

Inger Støjberg selv tog tegningen med godt humør.

- Jeg glæder mig simpelt hen sådan til det bliver den 24. december. Så vil jeg lægge et billede af mit juletræ på siden her, så Politikens læsere kan se, hvordan det i virkeligheden ser ud. Jeg kan dog allerede nu røbe, at det ikke ser ud som det, avisen har bragt i dag. Ja, der er Dannebrogsflag. Ja, der er masser af levende lys. Men nej, der hænger ikke døde mennesker på, skrev hun i en Facebook-opdatering.

Inger Støjberg kunne altså ikke vente helt til den 24. med at vise sit juletræ - men ellers holder hun, hvad hun lover, og så heller ikke meget mere  - og blandt de mange Facebook-kommentarer er de fleste positive, men konstaterer at træet mangler lidt pynt.

- Glædelig jul, men der skal da vel lidt mere pynt på det træ, skriver Ena Højris Olesen

- Godt du kan tage det fra den humoristiske side. Men du skal først tænde lysene i morgen. Rigtig glædelig jul, skriver Jørn Lyngsø.