Politik

Støjberg: Tror vi skal finde endnu flere bygninger til asylansøgere

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) har netop besluttet, at Haderslev Sygehus og Esbønderup Sygehus skal bruges til at indkvartere asylansøgere. For få uger siden besluttede hun, at den tidligere institution Strandvænget i Nyborg skal bruges til det samme.

Men det er langt fra sikkert, at det bliver ved det. Der kan meget vel blive behov for at inddrage endnu flere bygninger rundt omkring i landet for at huse de tusindvis af asylansøgere, der i disse måneder kommer til Danmark.

- Det kommer fuldstændig an på, hvor stort indrejsetallet til Danmark bliver, siger Inger Støjberg og fortsætter:

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at jeg ønsker at begrænse antallet af asylansøgere i Danmark, så jeg håber jo ikke, at vi skal ud og finde alt for mange bygninger. Men ja, jeg tror, at det bliver nødvendigt at finde flere. Og jeg kigger på alle mulige former for indkvarteringsmuligheder – ikke bare under fast tag, som det her er, men også telte og andre ting.

Et rekordhøjt antal mennesker har i år søgt asyl i Danmark. 18.482 til og med november. Og særligt de seneste måneder har indrejsetallet været højt:

Det store indrejsetal har medført akut mangel på indkvarteringsmuligheder, som blandt andet også har betydet, at regeringen har besluttet at oprette teltlejre.

- Jeg har jo prioriteret først og fremmest, at familier skal have fast tag over hovedet, hvorimod hvis man kommer som enlig mand, så kan man typisk komme til at bo i teltlejre. Indtil videre er der jo en teltlejr i Thisted, men der bliver taget flere teltlejre i brug i uge ét og to, siger Støjberg.

Hun understreger, at hun har været i dialog med de relevante borgmestre for at sikre sig, at indflytningen sker uden problemer:

- Netop for også at høre hvilke forslag, de har til hvordan vi kan få tingene til at glide bedst muligt. Og der er ingen som helst tvivl om, at vi fra min og ministeriets side vil gøre alt hvad vi overhovedet kan for netop at skabe så stor tryghed som muligt. Men det er jo klart, at hvis man bor i et forholdsvist lille samfund, og at der så pludselig kommet et meget stort rykind af asylansøgere, så er det jo noget, man er lidt usikker på. Derfor har jeg, ministeriet og Udlændingestyrelsen en stor opgave i at få tingene til at glide.