Politik

Ærgerlig V-politiker: Rohde havde nogle af svarene

Det vækker ærgrelse hos en af de tidligere partifæller, at Venstre nu har mistet Jens Rohde.

Michael Gatten, der sidder i Københavns Borgerrepræsentation for Venstre og selv har ytret sig kritisk over for partiets udlændingepolitik, er ærgerlig over Rohdes beslutning, som han dog har dyb respekt for.

- Jeg er virkelig, virkelig ked af at miste ham i vores parti. Han er en, jeg på mange måder har stor respekt for – ikke mindst for hans holdninger på udlændinge- og flygtningeområdet og hans utrættelige kamp for et stærkt europæisk fællesskab, siger han til TV 2.

Anstændighed og ordentlighed

Man må have respekt for, at Jens Rohde er en mand med sine meningers mod, som man kan slå sig på, lyder det fra Michael Gatten.

- Uanset om man er enig med ham eller ej, så kan man ikke tage fra ham, at han har en stor faglig indsigt og et skarpt intellekt, som ikke mindst bygger på en anstændig, ordentlig og fælles løsningsorienteret tilgang til tingene.

Og netop den tilgang er noget af det, både Danmark og Europa har brug for.

- Det er et blandt flere vink, ikke bare med en vognstang, men med hele lastbilen, om, at vi må og skal finde tilbage til positionen som et borgerligt-liberalt parti, der er garant for anstændighed, ordentlighed og den positive tilgang til mennesker, hvor vi tager udgangspunkt i det enkelte individs potentiale og muligheder, frem for at fokusere på det negative. Vi bør med andre ord for alvor nu trække en streg i sandet, fremfor fortsat at lave knæfald for Dansk Folkeparti, lyder det fra Michael Gatten.