Politik

Støjberg afviser kritik fra forargede amerikanske medier

Mens amerikanerne er i chok over, at den danske regering planlægger at konfiskere flygtninges smykker for at betale for deres asylophold i Danmark, er udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) helt rolig.

De udenlandske medier ”harcelerer”, lyder det fra ministeren, der kommenterer amerikanernes stærke reaktioner på sin Facebook.

- Det er der nu ingen grund til at kritisere, da det jo allerede i dag er sådan, at hvis man som dansker har værdigenstande for over 10.000 kr., så kan det kræves, at det skal sælges før man kan modtage kontanthjælp, skriver Inger Støjberg og uddyber:

- I Danmark skal man nemlig forsøge sig selv, hvis man kan. Det er kun rimeligt, og det gælder nu alle - ligegyldigt om man har levet i Danmark hele sit liv eller om man lige er kommet hertil.

Behandles til januar

Regeringens forslag om at konfiskere flygtninges smykker og andre værdigenstande skal behandles i Folketinget til januar.

Og står det til Dansk Folkeparti, skal man også kunne konfiskere flygtninges vielsesringe. Det fortalte partiets udlændingeordfører Martin Henriksen.

Voldsomme reaktioner

Forslaget trækker store overskrifter på flere store medier i USA, hvor Danmark sammenlignes med nazisterne, der tog værdier fra blandt andet jøder.

Også på Twitter er kritikken haglet ned over Danmark.

Flere fremtrædende journalister og chefredaktører er chokerede over, at flygtninge til foråret kan komme til at aflevere deres værdier for at betale for deres asylophold på dansk jord.