Politik

Endnu en politiker færdig med Venstre: - Skaber dårligst mulige kår

Partiet Venstre er torsdag blevet en politiker fattigere.

Det drejer sig om Michael Jellesmark, der er tidligere hovedbestyrelsesmedlem, lokalkredsformand og folketingskandidat. Han fik 197 personlige stemmer ved valget i juni.

Han meddeler i en kronik i Politiken, at han dropper partiet på grund af flygtningepolitikken.

- I snart 20 år har Dansk Folkeparti ført an i en offentlig debat, der inviterer til at frygte ’de fremmede’. Den hårde retorik ville være til at håndtere, hvis Dansk Folkeparti stod alene, men det er desværre ikke længere tilfældet. 

- Vi har længe bevidnet et skifte på den politiske scene, hvor de store partier, herunder mit tidligere parti Venstre, har kastet sig ud i en overbudspolitik, der synes at handle om at skabe dårligst mulige kår for mennesker i nød. Det projekt ønsker jeg ikke længere at være en del af, skriver han.

Anden afhopper på fem dage

Michael Jellesmark skifter i stedet til Alternativet og følger dermed i hælene på Kåre Traberg Smidt, som for fem dage siden annoncerede samme skifte - også med baggrund i flygtningepolitikken.

- Jeg vil tage springet og blive en del af noget større: Et fællesskab, som i stedet for at indgyde frygt for det ukendte, omfavner uvisheden, tvivlen og håbet og gør dem til sin drivkraft. Det rigtige er for mig kun ét sted, og det er hos Alternativet, skriver Michael Jellesmark.

Også Traberg Smidt gav Venstre en bredside med på vejen ud.

- Jeg oplever et Venstre, som systematisk slår på de svageste i samfundet, som helst ikke vil hjælpe i sociale og menneskelige nødsituationer, skrev også han i Politiken.