Politik

DF’er i vælten igen: Kan ikke forklare påstande om boligydelsen

Dansk Folkepartis folketingsmedlem Dorthe Ullemose er i vælten igen.

Politikeren, der tidligere har vakt opsigt for at ville firedoble forsvarets og politiets budgetter og for at tale usandt om sin egen alder, blander sig nu i debatten om beskæringen af boligydelsen til 325.000 pensionister. En sag, hvor partiet beskyldes for at have opført sig amatøragtigt og gjort sig skyldigt i løftebrud.

Men nu hvor regeringen har trukket lovforslaget er alt i skønneste orden, mener Dorthe Ullemose.

- Godt nyt. Det er lykkedes Dansk Folkeparti at få regeringen til at trække lovforslaget om beskæring af pensionisters boligydelse. Så dermed er det væk og det viste sig at finansministeriet havde regnet forkert, skriver hun på sin Facebook.

Regeringen og de borgerlige støttepartier – herunder Dansk Folkeparti – aftalte forleden at se på boligydelsen igen til foråret. Så hvordan kan det hænge sammen?

TV 2 bad onsdag eftermiddag Dorthe Ullemose om at forklare sig.

Det er vel ikke væk, når man vil tale om boligydelsen igen til foråret?  Og hvem har sagt, at Finansministeriet har regnet forkert? - Jeg har taget det fra René Christensens væg. Det er ham der er inde i sagen. Jeg er ikke så meget inde i det. Jeg tog de tre linjer fra hans Facebook og lagde dem på min side. Det, jeg har hørt er, at de pensionister, der ville blive ramt af det her ikke rammes alligevel, fordi det bliver trukket tilbage. Men hvornår og hvordan og hvorledes, det… Jeg har taget det fra Renés profil.

Jeg kan ikke finde det på René Christensens væg? - Jeg mener, det var René Christensens væg. Men selv om det ikke er mig, der har formuleret det, så kan jeg da godt stå til regnskab for det. Jeg har faktisk også sendt det til Fyns Amts Avis, for det er da sådan, det er. Men ellers skal du lige kontakte ham, for jeg er ikke helt inde i det.

Men det er vel rimeligt nok, at jeg spørger dig som folketingsmedlem hvad du mener med det, du selv skriver på din Facebook-profil? - Ja, det er da også rigtigt.

Finansministeren har mig bekendt ikke sagt noget om at man har regnet forkert i ministeriet. Du kan ikke huske hvor, du har det fra? - Jo, det er i hvert fald det vi har fået at vide. At man ikke var opmærksom på, at det ramte ældre på den måde. Det vi har at fået at vide, at det er Claus Hjort, der ikke har informeret ordentligt.

Det er rigtigt, at finansministeren har erkendt, at han ikke var informeret og derfor ikke har informeret jer og de andre partier bag finansloven.

  • Jeg har i hvert fald taget det fra en eller anden DF’er i Folketinget. Men det må jeg finde, og så skal jeg ringe tilbage til dig.

TV 2 har ikke talt med Dorthe Ullemose igen.