Politik

Breve om ydelses-kaos kan koste skatteyderne millioner

Det er ikke hver dag, man lige skal pakke og frankere 178.750 breve.

Det er dog hvad Udbetaling Danmark skal i den kommende tid, når der skal informeres om de fejlagtige udbetalinger af boligydelsen, der vil ske i januar måned. Som følge af, at kommunikationen mellem det offentlige og borgerne er blevet digitaliseret burde brevene blive sendt som digital post via E-boks.

Men hele 55 procent af de 325.000 modtagere af boligydelse er fritaget for digital post – og dermed kommer Post Danmark til at overbringe budskabet til 178.750 borgere.

A-breve for 3,5 millioner kroner

Sendes de mange breve som A-breve – hvad det offentlige normalt gør for at sikre hurtig levering – løber forsendelsen af brevene op i 1.787.500 kroner, hvis Udbetaling Danmark sender brevene inden nytår. Efter 1. januar, hvor taksten er steget fra 10 til 19 kroner, vil udgiften være steget til 3.396.250 kroner.

Hvis Udbetaling Danmark i stedet vælger at sende brevene som B-breve, der kan være op til fire dage om at nå frem, slipper man med 1.430.000 kroner i porto.

Udgifterne til pakning, papir og kuverter er ikke regnet med. Selve regningen til porto kan godt blive lavere. Med frankeringsmaskiner, som de fleste afsendere af større mængder breve bruger, yder Post Danmark nemlig en rabat på op til 25 procent på portoen.

Udbetaling Danmark oplyser til TV 2, at man endnu ikke har taget stilling til hvorvidt brevene sendes som A-brev eller B-brev.

Boligydelse