Politik

Ældre Sagen: Politikerne var advaret om forkert boligydelse

Politikerne var advaret på forhånd om, at boligydelserne for januar ville blive forkerte.

Det havde Ældre Sagen nemlig klart gjort opmærksom på i sit høringssvar til den regulering af boligydelserne, som længe var en del af finansloven – indtil regeringen tirsdag besluttede at trække forslaget tilbage.

- Politikerne var advarede. I vores høringsvar skriver vi klart og tydeligt, at vi var bekymrede over, at de nye regler skulle træde i kraft allerede den 1. januar, fordi det ville betyde, at Udbetaling Danmark måtte beregne nye satser før forslaget var vedtaget. Det viser bare igen, at det ikke nytter at jappe så kompliceret lovgivning hurtigt igennem, siger Jens Højgaard, der er souschef i Ældresagens afdeling for samfundsanalyse.

For 325.000 danskere, der modtager boligydelse, bliver ydelsen forkert i januar. Simpelthen fordi Udbetaling Danmark allerede har sendt besked ud til boligselskaberne om de nye satser for boligydelse – og det kan ikke nås at lave det om inden 1. januar.

- Det kommer jo meget uheldigt med disse fejlagtige udbetalinger for januar. I forvejen har mange mennesker været nervøse, og nu har de så troet at de kunne ånde lettet op. Jeg tror ikke der teknisk kan gøres noget ved det nu, men vi må kræve, at der hurtigst muligt bliver rettet op på de forkerte udbetalinger og at der bliver grundigt informeret om situationen, siger Jens Højgaard.

Udbetaling Danmark oplyser, at situationen kompliceres af, at 55 procent af de danskere, der modtager boligydelse er fritaget fra at modtage digital post, så der skal sendes knap 180.000 fysiske breve ud til modtagerne af boligydelserne.

Men Udbetaling Danmark forsikrer samtidigt, at alle fejlagtige udbetalinger vil blive rettet til:

 "Udbetaling Danmark garanterer, at ingen borgere – som konsekvens af boligydelsespakken - kommer til at miste penge, som de har ret til. Udbetaling Danmark har hånd om processen, og vi informerer pensionisterne direkte om deres udbetaling for januar. Derudover lægger Udbetaling Danmark information på borger.dk allerede her i formiddag", skriver Udbetaling Danmark i en kommentar til TV 2.