Politik

DF'er: Flygtningehjælp ødelagde juleglæden

Gitte Simoni, der sidder i byrådet i Roskilde for Dansk Folkeparti, var lige ved at få juleglöggen galt i halsen, da hun sammen med sin familie deltog i den årlige juletræstænding på torvet i domkirkebyen sidste lørdag.

For lige som arrangementet skulle til at nå sit klimaks med et musikalsk indslag, så blev juleglæden i stedet spoleret for Gitte Simoni, da en repræsentant fra kommunen pludselig gik på scenen.

”Bedst som vi stod på tærsklen til at høre Søren Banjomus, ødelagde Roskilde kommune min juleglæde – “Der går nogle folk rundt og samler ind til Dansk Flygtningehjælp, for der er nogen ude i verden, der har brug for hjælp”, blev der sagt fra scenen", skriver Gitte Simoni i et læserbrev i Roskilde Lokalavis.

Her beskriver politikeren blandt andet, at hun undrer sig over, at Roskilde Kommune tilsyneladende allierer sig med organisationer, der har en bestemt holdning.

”Skal jeg havde dårlig samvittighed, når jeg tager til juletræstænding med mine børn? Skal juletræstænding bruges til at indoktrinere mig til en bestemt politisk holdning? Hvorfor skal børn tvangsindlægges til den slags," skriver Gitte Simoni.

Politik og jul

TV 2 har været i kontakt med Gitte Simoni, der understreger, at hun ikke har noget imod Dansk Flygtningehjælp.

- Jeg synes bare, det er mærkeligt, og jeg undrer mig over, at man tager en organisation ind under et kommunalt arrangement, da jeg ikke mener, at holdninger og debat hører hjemme her, siger Gitte Simoni.

Hvad er det for nogle holdninger, som du mener, kommunen er med til at støtte op om?

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Dansk Flygtningehjælp har nogle bestemte holdninger i forbindelse med flygtningedebatten.

Bør holde sig for god

Dansk Flygtningehjælp er en humanitær organisation, som hjælper flygtninge og fordrevne i 30 lande. Mener du ikke, at det er værd at støtte?

- Det er ikke det, det handler om. Man bør adskille politik fra et julearrangement. Jeg mener ikke, at man som kommune skal alliere sig med organisationer, og det handler ikke om, at det er Dansk Flygtningehjælp. Det kunne også være Kræftens Bekæmpelse, forklarer Gitte Simoni.

Der er også dem, som mener, at netop julen er en god anledning til at bidrage og hjælpe andre, og at det også kunne være en god lektie for børn?

- Jeg synes bare ikke, at man skal tage politiske debatter op, når der er børn til stede. Det skal man holde sig for god til, siger Gitte Simoni.