Politik

DF fik knap 100.000 kroner fra EU til sommergruppemøde

Endnu en sag om tvivlsom brug af EU-midler kan nu ramme Dansk Folkeparti.

Ifølge Ekstra Bladet fik partiet knap 100.000 kroner støttekroner fra partialliancen Meld i Europa-Parlamentet til at holde sommergruppemøde i Skagen i august.

Mere præcist er 13.178 euro (cirka 98.000 kroner) fra Meld gået til sommergruppemødet, som varede tre dage i Danmarks nordligste by.

Reglerne slår fast, at midler fra EU-partierne "ikke må bruges som direkte eller indirekte finansiering af andre partier, og i særdeleshed ikke nationale partier og kandidater".

Ifølge partiformand Kristian Thulesen Dahls ugebrev om sommergruppemødet var det blandt andet retspolitik, udlændingepolitik og danske værdier, der var i højsædet under mødet. EU bliver ikke nævnt.

Messerschmidt: Relevante udgifter

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet Morten Messerschmidt siger til Ekstra Bladet, at der blev holdt et EU-seminar under sommergruppemødet, og at alle fire daværende partimedlemmer af Europa-Parlamentet også deltog på mødet.

- Det her er gået til relevante udgifter, der har været forbundet med Dansk Folkepartis ... forbundet med EU-delen, ikke sandt. Vi har haft både ansatte deroppe, og MEP'erne har været der, siger han til avisen med henvisning til europaparlamentsmedlemmerne.

Dansk Folkeparti har tidligere fået kritik for partiets brug af støttemidler fra Meld og fonden Feld.

DF er således blevet pålagt at tilbagebetale 120.700 kroner, som partiet brugte på et sommertogt til søs op til kommunalvalget i 2013.