Politik

DF med forhandlingskrav: Forbyd rejser til Syrien og Irak

Dansk Folkeparti hiver et tidligere forslag frem, når partiet skal til nye forhandlinger om udlændingepolitik.

Det skal være forbudt for danske statsborgere og udlændinge, som bor i Danmark, at rejse til Syrien og Irak, mener Dansk Folkeparti, der endnu engang foreslår, at rejser til de uroplagede lande skal kunne straffes med flere års fængsel.

Partiets udlændingeordfører, Martin Henriksen, siger, at DF vil gøre det ulovligt at tage turen til Syrien eller Irak - medmindre der er en god grund til rejsen.

- Det er islamister, vi går efter, men vi forestiller vi os, at hvis du ønsker at rejse til Syrien, så skal du først spørge myndighederne, om det er i orden, og redegøre for, hvad du skal dernede, hvis du eksempelvis er journalist, siger Martin Henriksen til TV2.

Udmeldingen kommer mandag aften forud for tirsdagens nye runde forhandlinger om en stramning af asyl- og udlændingepolitikken.

Tilbage i august kom samme krav fra DF sammen med de andre borgerlige støttepartier, De Konservative og Liberal Alliance.

Tidligere har også Venstre bakket op om et lignende forslag, da Søren Pind (V), der nu er justitsminister, varslede et opgør med personer, der drager i hellig krig.

- Vi vil gerne videre i Venstre. Vi mener, at alene det at opholde sig i en terrorzone skal være ulovligt, medmindre at man har et lovligt ærinde. Sådan bliver det, hvis vi vinder valget, har han sagt i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Også Folketingets største parti, Socialdemokraterne, har tidligere sagt, at man er parat til at straffe rejsende til Syrien og Irak med fængsel.

- Vi skal sørge for, at der hurtigst muligt bliver indført et indrejseforbud til Syrien og Irak. De to lande er forbundet med terror, og de er en rede for udklækning af terrorister, sagde Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, for en uge siden til DR.

- Det skal have en hård konsekvens at rejse til de lande, hvor terroren blomstrer. De seneste dage viser, at der er behov for handling, sagde hun.