Politik

Forundret Messerschmidt: Skal betale 120.000 tilbage for sejltur

StÄr det til EU-Parlamentets generalsekretÊr skal Dansk Folkeparti betale 120.700 kr. tilbage i sagen om EU-stÞtte til en sejltur til 16 danske byer i sommeren 2013.

Det skriver Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt pÄ sin Facebook-profil.

Han har torsdag modtaget et brev fra EU-Parlamentets generalsekretĂŠr, Klaus Welle, som siger, at den EU-stĂžttede tur med skonnerten HalmĂž ikke var berettiget til bidrag fra Dansk Folkepartis europĂŠiske parti.

Klaus Welle indstiller derfor til EU-Parlamentets bureau at fastslÄ stÞttens lovlighed, nÄr de mÞdes pÄ mandag.

- Jeg er selvsagt forundret over denne beslutning. Dels var projektet godkendt pĂ„ forhĂ„nd. Dels virker flere af begrundelserne sĂžgte. Og dels tager man slet ikke hĂžjde for alt det fremsendte materiale, som beskriver projektet fyldestgĂžrende, skriver Morten Messerschmidt pĂ„ Facebook og tilfĂžjer:

- For mig er der absolut ingen tvivl om, at kampagnen er kÞrt efter reglerne. Jeg er derfor bÄde uenig i og forundret over denne afgÞrelse og vil naturligvis skrive til bureauet med en indsigelse. Skulle man her erklÊre sig enig med Welle, retter vi naturligvis ind og betaler de 120.700 kr. tilbage omgÄende.

Jeg har netop modtaget brev fra EU-parlamentets generalsekretĂŠr, Klaus Welle, hvori han anfĂžrer, at den meget omtalte...

Posted by Morten Messerschmidt on Thursday, November 19, 2015

Sagen kort

Da DF i sommeren 2013 arrangerede en sejltur til 16 danske byer under overskriften "Det sejler for EU - Vi sejler for Danmark", betalte skatteyderne 624.000 kroner ud af de samlede udgifter pÄ 760.000 kroner.

Med pÄ skibet var blandt andre partiets medlem af Europaparlamentet Morten Messerschmidt og DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

Den offentlige stÞtte var betinget af, at sejlturen skulle handle om EU, men der er efterfÞlgende opstÄet mistanke om, at sejlturen ogsÄ handlede om det kommunalvalg, der lÄ lige om hjÞrnet.

DF-formand Kristian Thulesen Dahl har tidligere udtalt, at sommertogtet skulle gÞre opmÊrksom pÄ bÄde europaparlamentsvalg og kommunalvalg.

Logoer har ikke vĂŠret synlige nok

Morten Messerschmidt fortÊller til TV 2, at indstillingen fra Klaus Welle kommer, fordi Dansk Folkeparti efter generalsekretÊrens mening ikke har brugt logoerne fra EU-partiet MELD og den tilhÞrende fond FELD synligt nok pÄ skonnerten. PÄ den mÄde er der altsÄ opstÄet tvivl om, hvorvidt sejlturen overhovedet havde noget med europaparlamentsvalget at gÞre, mener han.

Det forstÄr Morten Messerschmidt ikke:

- Det, som er forunderligt, er, at nĂ„r man ser pĂ„ alle de billeder, der er taget pĂ„ skonnert-turen, sĂ„ kan man se bĂ„de MELD og FELD’s logoer pĂ„ bannere pĂ„ bĂ„den. SĂ„ derfor har jeg selvfĂžlgelig skrevet til bureauet, er vi er dybt forundrede over den her indstilling og forklaret, at vi mener, den er forkert, siger Morten Messerschmidt. 

Han kalder det "underligt", at det i denne sag er politiske grupperinger og ikke administrationen, der foretager vurderingen. Han siger, at stÞtten har vÊret forhÄndsgodkendt af Europa-Parlamentets administration, og forstÄr derfor ikke den nyeste udvikling.

Viser det sig, at ogsÄ bureauet mener, at stÞtten er uberettiget, er Morten Messerschmidt dog klar pÄ at betale pengene tilbage,

- Det er da altid irriterende, nÄr man ikke fÄr ret i en sag. Det siger sig selv. Men jeg har ikke haft nogen forudsÊtninger, ud fra hvad jeg har hÞrt, og fra dem, der har rÄdgivet mig, at det ikke var godt nok, det vi gjorde, det mÄ jeg indrÞmme.

Morten Messerschmidt opfordrer nu EU-Parlamentets bureau til med Þjeblikkelig virkning ogsÄ at gennemgÄ alle de Þvrige EU-partiers kampagner og annoncer.

- Der mÄ vÊre ens regler for alle, siger han.