Politik

Vrede over DF's bombe-udmelding: 'I har fået en hjerneblødning'

Dansk Folkepartis udenrigsordfører og formand for udenrigspolitisk nævn, Søren Espersen, har skabt vrede på de sociale medier efter en udtalelse til TV 2 om, at koalitionen mod Islamisk Stat nu må til at bombe civile mål – også kvinder og børn.

Også hans egne kollegaer på Christiansborg langer kraftigt ud efter DF’eren på de sociale medier, mens Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, overfor TV 2 afviser at ville bombe civile mål i Syrien og Irak for at få ram på IS-krigere med et argument om, at ”vi jo ikke er barbarer.”

- Det er jo ikke en løsning at atombombe hele Mellemøsten og asfaltere den bagefter. Sådan agerer man altså ikke i en civiliseret verden. Hvis vi kaster al god opdragelse over højre skulder og angriber kvinder og børn, så har terroristerne vundet. Det må ikke ske, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen. 

SF-formanden Pia Olsen Dyhr udtrykker på det sociale medie Twitter sin harme over udmeldingen med følgende ord:

- DF har fået en hjerneblødning, skriver hun blandt andet.

Og hun er langt fra den eneste. Fra Enhedslistens Pelle Dragsted lyder det, at han håber, Søren Espersen er blevet fejlciteret, mens det fra den presseansvarlige hos Enhedslisten lyder, at Dansk Folkeparti ”er sindssyge”.

Socialdemokraternes EU-parlamentariker Jeppe Kofod raser også på Twitter - han kræver, at Dansk Folkeparti skal trække udtalelsen tilbage:

Også i tråden på TV 2 Nyhedernes profil på Facebook er debatten i fuld gang. Blandt andet skriver en soldat, der stemmer på Dansk Folkeparti:

- Jeg er soldat og stemmer DF, men Hr. Espersen, nu tror jeg, du har drukket af morgenpotte. Den udtalelse er en ommer, skriver Johanny Larsen.