Politik

Vil DF sikre Sigurd Barret på finansloven?

Du kan se Besserwisserne på TV 2 Play

Kunstneren Sigurd Barret – der er kendt for sine underholdende børnesange – står muligvis til at komme på næste års finanslov, som følge af et krav fra Dansk Folkeparti.

Sådan lyder vurderingen fra Jesper Thobo-Carlsen, politisk redaktør på Politiken – efter avisen er kommet i besiddelse af en liste med krav fra Dansk Folkeparti til finanslovsforhandlingerne:

- Sigurd Barret kan de godt lide, tror jeg, fordi han har lavet en bibelhistorie og så er i gang med et Danmarks-projekt, så det rummer mange gode ting for Dansk Folkeparti, siger Jesper Thobo-Carlsen i denne uges udgave af det politiske magasin Besserwisserne

I dagens udgave af Politiken kan man læse om en række krav som Dansk Folkepartis finansordfører René Christensen skulle have rejst overfor regeringen under finanslovsforhandlingerne:

- Flere forhandlere blev angiveligt tomme i blikket, efterhånden som han nåede igennem prioriteringer som for eksempel renovering af Brorsons bispegård i Ribe, Fregatten Peder Skram og Fregatten Jylland samt altså Sigurd Barretts danmarkshistorie, lyder det i artiklen.

- Det er en klassisk Dansk Folkeparti tradition, at man modsat andre partier – bruger finansloven til en række værdipolitiske markeringer – man har sådan en dansk liste over ting. Det, der er særligt her er, at den er meget, meget lang. Nogen siger, at der var 40 punkter på. Og der var en forhandler, der var ude på toilettet og da han kom tilbage, var der stadig gang i oplæsningen fra listen, beretter Jesper Thobo-Carlsen

Se hele udsendelse på TV 2 Play her

Besserwisserne

De politiske besserwissere står for skud, når TV 2 NEWS’ vært inviterer en række politiske redaktører, analytikere og kommentatorer i studiet for at holde dem op på deres analyser. Gik det, som de forudsagde, eller blev de udsat for kløgtigt spin?

Besserwisserne sendes hver fredag klokken 18.10 på TV 2 NEWS.