Politik

Efter svensk 'vi kan ikke mere'-melding: Støjberg klar til at stramme igen

Sverige meldte torsdag ud, at de ikke er i stand til at indkvartere de mange flygtninge, der kommer til landet.

Det var Sveriges justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, som meldte ud om situationen i Sverige på et pressemøde.

Udsigten til at der kommer færre flygtninge til vores naboer mod nord, kan ifølge generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm betyde, at der kommer flere flygtninge til Danmark.

Ifølge integrationsminister Inger Støjberg (V) har Danmark kapaciteten til at huse de mange flygtninge.

- Som det er nu, så har vi kapacitetsmæssig plads til de her mennesker. Men det ændrer ikke på, at jeg ønsker at begrænse tilstrømningen. Også fordi jeg mener, at det vil komme til at forandre Danmark, hvis der kommer alt for mange her til, siger hun til TV 2.

Støjberg: Jeg vil ikke afvise flere stramninger 

Hun har sammen med resten af regeringen indført flere stramninger, der skal dæmme op for den store tilgang af flygtninge, som flere europæiske lande oplever i øjeblikket.

Og ifølge Støjberg kan det blive nødvendigt med flere stramninger på området.

- Udgangspunktet må stadigvæk være for os at få begrænset tilstrømningen. Men når vi ser Sverige her i dag, så må vi sige, at de selv har bragt sig i den her situation, de er i ved at føre en ekstremt lempelig udlændingepolitik på alle måder igennem mange, mange år.

- Jeg vil ikke afvise flere stramninger i Danmark, siger Inger Støjberg.

Sverige meldte ud tidligere

Det var Sveriges justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, som torsdag meldte ud omkring den svenske situation.

- Asylansøgere får besked om, at Sverige ikke kan garantere, at de får indkvartering. De må så selv afgøre, om de vil til Sverige eller ej, sagde Morgan Johansson.

- De må træffe beslutning om, hvorvidt de vil blive i Tyskland, hvor de faktisk har tag over hovedet, eller om de vil begive sig til Sverige, tilføjede den svenske minister.

Pres på Sverige

  • Presset fra de mange migranter og flygtninge, der er nået til Sverige, fik onsdag den svenske statsminister, Stefan Löfven, til at anmode EU om hjælp til at omfordele nogle af landets flygtninge.
  • Sverige har flere gange efterlyst mere solidaritet mellem EU-landene i håndteringen af Europas flygtningekrise. Landet forventer at modtage mellem 140.000 og 190.000 flygtninge i år.