Politik

DF vil have politihestene tilbage i gaderne

De har ikke været der siden 2012, men nu er politihestene måske snart tilbage i de københavnske gader.

I hvert fald hvis det står til Dansk Folkeparti.

I de pågående forhandlinger om et nyt politiforlig arbejder regeringens parlamentariske grundlag på at genetablere hesteenheden, det fortæller retsordfører Peter Skaarup til politiko.dk.

 - Det ridende politi er nogle mobile enheder, man kan bruge til at give mere tryghed på gadeniveau. Det kan være i et belastet boligområde eller ved aften- og nattetide, hvor der er berusede mennesker samlet. Her skaber hestene ro og kontakt med borgerne og giver en vis respekt, siger retsordfører Peter Skaarup.

Fredag forhandlede regeringen videre om et nyt politiforlig sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance, og her gentog Dansk Folkeparti kravet om, at politikorpset skal tilføres 2000 nye betjente over de kommende år.

Til politiko.dk siger Peter Skaarup, at kravet om politiheste ikke er ultimativt, men at det udgør et af flere ønsker.

Dansk Folkepartis retsordfører siger, at Københavns Politi råder over ti heste, som siden 2012 er blevet ”holdt ved lige af gode kræfter”, og at der derfor er mulighed for at sætte dem tilbage i tjenesten.

Det vil koste omkring ni millioner kroner at få hestene tilbage, men det mener Peter Skaarup er givet godt ud.

- Det bliver bemærket i gadebilledet, når der kommer ridende politi igennem. Det indgyder en vis form for respekt. Og det tror vi på, kan gøre det ud for et antal betjente, siger han til politiko.

Politihestene blev i 1998 genindført i København, efter de var blevet taget ud af tjeneste i 1970erne.