Politik

AL og EL vil give Snowden opholdstilladelse i Danmark

En demokratisk helt.

Sådan beskriver Alternativets politiske ordfører Rasmus Nordqvist whistlebloweren Edward Snowden. Partiet vil nu sammen med Enhedslisten genfremsætte et beslutningsforslag fra sidste år med henblik på at tilbyde ham opholdstilladelse i Danmark.

Det sker efter at et flertal Europa-Parlamentet i går opfordrede medlemslandene til at droppe eventuelle anklager mod ham. Det kvitterede Uffe Elbæk allerede for i går på Twitter.

I dag opfordrer Alternativet nu til handling.

- Jeg mener, at Danmark har et unikt vindue for at gå forrest og holde den demokratiske fane højt. Det vil gøre mig usigeligt stolt af vores lille land, at vi tager Edward Snowden ind med åbne arme, siger Rasmus Nordqvist i en pressemeddelelse.

Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper er helt enig:

- Vi har hele tiden ment, at Edward Snowden er en whistleblower, der fortjener hæder og beskyttelse og ikke forfølgelse. Så vi er klar til igen at forsøge at få Danmark til at give Snowden asyl, når nu Europaparlamentet har meldt så klart ud, siger hun. 

Sidste år led beslutningsforslag 69 en særdeles krank skæbne i folketingssalen. Uffe Elbæk, der dengang formelt var løsgænger, fordi Alternativet endnu ikke var opstillingsberettiget, var ikke til stede ved afstemningen. Kun Enhedslistens fremmødte medlemmer stemte for, mens 99 (Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) stemte imod.

Men nu håber Rasmus Nordqvist, at situationen har ændret sig.

– Det vil i den grad give mening, idet Danmark jo bryster sig af at holde de demokratiske værdier i hævd, lyder det fra Alternativets politiske ordfører.