Politik

"Skødesløs" omgang med EU-midler: Messerschmidt tilbagebetaler million

Morten Messerschmidt (DF) har som formand for EU-partiet MELD og den tilhørende fond FELD tilbagebetalt en million kroner til EU-Parlamentet i denne uge, skriver Berlingske.

Tilbagebetalingen sker efter EU-Parlamentet i en intern rapport har rettet hård kritik af MELD-partiet og den tilhørende fond for at have brugt EU-midler 'skødesløst og overdrevent'.

Uretmæssig godtgørelse til medarbejder

Overfor Berlingske løfter Europa-Parlamentet sløret for den totale sum, der skal betales tilbage for 2014, fordi midlerne er brugt i strid med tilskudsreglerne: Der er i alt tale om 130.900 euro for partiet MELD og 17.850 euro for fonden FELD.

Det første beløb - svarende til 975.000 kroner - er tilbagebetalt i løbet af denne uge, og er ifølge Berlingske en kompensation til en medarbejder, der arbejdede for MELD under parlamentvalget sidste år. Det er i strid med EUs regler for tilskud.

Kompensationen af den pågældende medarbejder blev udbetalt, mens polakken Jacek Wlosowicz var formand for MELD. Men han har ifølge Berlingske ingen kendskab til den uretmæssige godtgørelse.

Massiv kritik af Messerschmidt

Morten Messerschmidt er fra flere kanter blevet kritiseret for ikke at lægge regnskabsbilagene frem. Tidligere i oktober valgte Morten Messerschmidts partifælle og EU-parlamentariker Rikke Karlsson så at forlade Dansk Folkeparti i protest.

Hun begrundede sin afgang således til TV 2:

- Det handler i høj grad om, at jeg har et ansvar for, hvad de midler er blevet brugt til. Og når jeg ikke har nogen mulighed for at få at vide, hvad de her midler har været brugt til, så vil jeg hellere trække mig fra Dansk Folkeparti og sige, at så fralægger jeg mig ansvaret, sagde Rikke Karlsson.

Morten Messerschmidt vil ifølge Jyllands-Posten lukke de to organisationer, MELD og FELD, ved årets udgang.