Politik

DF-profil i modvind efter uheldig Sverige-kommentar

Søren Espersens tweet om asylsituationen i Sverige blev misforstået. Scanpix/TV2

Dansk Folkepartis Søren Espersen kom torsdag eftermiddag i modvind på det sociale medie Twitter, efter han skrev, at de svenske vælgere selv er ude om det aktuelle kaos i landet.

- Et folk har de tyranner, det fortjener, lød det fra Søren Espersen.

Tweetet blev udsendt knap to timer efter, at en mand bevæbnet med flere knive og et sværd angreb en skole i Trollhättan i Sverige og dræbte en og sårede flere.

På Twitter valgte flere herefter - bevidst eller uheldigt - at kæde de to ting sammen, men det afviser Søren Espersen skulle være meningen.

Hans kommentar var i stedet udelukkende møntet på asylsituationen i vores naboland, hvor den svenske udlændingestyrelse, Migrationsverket, tidligere torsdag offentliggjorde en ny prognose, der spår, at Sverige vil have modtaget op mod 190.000 asylansøgere inden udgangen af 2015.

- Mit tweet er møntet på Sveriges vælgere, der i årevis har været klar over, hvor det her førte hen. Når de gang efter gang er blevet ved med at stemme på de partier, der var i færd med at nedbryde Sverige, så er vælgerne i lige så høj grad ansvarlige som politikerne og pressen, siger Søren Espersen til TV 2.

Han oplyser, at han slet ikke var bekendt med skoleangrebet, da han skrev sit tweet.

Udsendte opklarende tweet

Påstandene fra andre Twitter-brugere om, at Søren Espersen skulle fryde sig over det svenske skoleangreb, fik ham 45 minutter efter det første tweet til at udsende et nyt, hvor han fastslog, at han udelukkende hentydede til flygtningesituationen.

- Jeg kan slet ikke se sammenhængen mellem et skoleangreb og de svenske vælgere. Hvordan skulle det kunne opfattes på nogen som helst anden måde, end at svenskerne i årevis har valgt den forkerte leder, siger han til TV 2.

Den nye prognose fra Migrationsverket siger, at Sverige står med mellem 140.000-190.000 asylansøgere ved udgangen af 2015. 2016 tegner også til at blive et år med en enorm flygtningestrøm. Her forventes mellem 100.000 og 170.000 asylansøgere.