Politik

Messerschmidt tager til genmæle: Jeg er chokeret over Karlssons anklager

Dansk Folkepartis europarlamentsmedlem Morten Messerschmidt er chokeret over de anklager, han bliver mødt med fra sin nu tidligere partikollega Rikke Karlsson.

På sin Facebook skriver DF-profilen en lang opdatering om sagen, hvor han ifølge Karlsson ikke har ønsket at udlevere detaljerede oplysninger om, hvad han har brugt nogle specifikke fondsmidler på i fondene MELD (Movement for a Europe of Liberties and Democracy) og FELD (dation for Europe of Liberties and Democracy).

- Jeg er selvsagt chokeret over at blive mødt med de anklager, som Rikke Karlsson har bragt til torvs. Især når de alene er begrundede på ”mavefornemmelser”. Jeg har derfor her dels præciseret og tilbagevist enhver af disse påstande, skriver Morten Messerschmidt.

Rikke Karlsson fortalte onsdag til TV 2, at hun ikke beskylder Morten Messerschmidt for at have svindlet, men at hun bliver enormt bekymret, og føler, at hun skal tage ansvar for noget, som hun ikke kan få aktindsigt i, når hun ikke har måttet se regnskaberne.

Morten Messerschmidt mener, at det i enkelte medier kan se ud som om, Rikke Karlsson er blevet foreholdt informationer om aktiviteterne i de to fonde. Noget som er langt fra virkeligheden, skriver han:

- Jeg har nøgternt forklaret tingenes sammenhæng, som er meget forskellig fra det, Rikke Karlsson fremfører, skriver Morten Messerschmidt og henviser endnu en gang til, at midlerne er anvendt efter regler, som er vedtaget Rådet og Europa-parlamentet.

- Medierne har de seneste dage berettet om aktiviteter, som Dansk Folkeparti har afholdt. De følger alle disse regler. De er både forhåndsgodkendt af MELD-sekretariatet og revideret af EU's revisor, Ernst&Young uden anmærkninger, skriver han.

- Karlsson var først medlem fra 2015

Rikke Karlsson efterlyste ved sin udmelding af Dansk Folkeparti tirsdag regnskaberne for MELD og FELD for 2014, men ifølge Morten Messerschmidt, har hun slet ikke været medlem af MELD før årsskiftet.

- Dansk Folkeparti er medlem af det europæiske parti, Movement for a Europe of Liberties and Democracy (MELD) samt den europæiske fond, Foundation for Europe of Liberties and Democracy. I 2014 havde vi et ud af de 22 medlemmer af partiet. Dette ene medlem var undertegnede. Rikke Karlsson var – i modsætning til, hvad hun synes at mene – ikke medlem af MELD i 2014. Da hun i sommeren 2014 skrev under på medlemskab, var det med virkning fra det følgende år.

Afviser kritik af underskrifter

Rikke Karlsson har kritiseret, at hun af Morten Messerschmidts sekretær skulle være blevet bedt om at skrive under på nogle papirer om, at hun skulle have deltaget i nogle møder. Møder, som hun aldrig har været til. Samme udlægning har Jørn Dohrmann, der også er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti.

Han fortalte tirsdag til TV 2, at han også har nægtet at skrive under på dokumenter, der skulle dokumentere, at han havde deltaget i møder med fondene, og det forsøger Morten Messerschmidt nu at forklare:

- Den underskrift, Rikke Karlsson fremfører, at hun og Jørn Dohrmann skulle være blevet bedt om at angive på et ikke afholdt møde, handler om generalforsamlingen i 2014. Da jeg ikke kender indholdet af sagen og det i medierne har fremstået som om Jørn Dohrmann deler Rikkes forklaring, har jeg bedt ham uddybe, skriver Morten Messerschmidt og henviser til en forklaring, han har fået fra Jørn Dohrmann, der nu skruer noget ned for sin kritik.

- Mit kontor blev forelagt tilstedeværelseslisten én gang, hvorefter mine assistenter forelagde mig papiret tre gange, inden vi fik opklaret, hvilket møde der var tale om. Da jeg derpå oplyste MELD, at jeg ikke havde været til mødet, hørte jeg ikke yderligere. Jeg er af den klare overbevisning, at alle regler er fulgt. Jeg har fuld tillid til både det regnskab og den revision, der vil blive foretaget, når regnskabsåret er slut.

TV 2 har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra Dansk Folkepartis ledelse til sagen. Det har indtil videre været forgæves.