Politik

Karlssons lokalformand: Hun går på et spinkelt grundlag

Det er på et tyndt grundlag, at EU-parlamentariker Rikke Karlsson har valgt at forlade Dansk Folkeparti. Det mener hendes lokalformand i Mariagerfjord, Jørgen Hammer Sørensen, og han siger til DR Nordjylland, at han er skuffet over, at hun har meldt sig ud.

- Det er trist, når man har så stor en tillidspost og så vælger at forlade partiet på, i mine øjne, et meget spinkelt grundlag, siger han til DR Nordjylland og tilføjer:

- Jeg kom hjem fra en tur til Korea i aftes og så det her til morgen. Det er en meget stor overraskelse og på sin vis også en skuffelse.

Rikke Karlsson klandrer partiet for ikke at kunne få udleveret et regnskab fra en fond og en partisammenslutning, hvor hun er medlem sammen med sine tre partifæller i EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, Anders Vistisen og Jørn Dohrmann.

Kunne hun ikke bare vente?

Men Jørgen Hammer Sørensen understreger, at han ikke har forståelse for hendes forklaring.

- Som jeg kunne høre på Morten Messerschmidt, er de ikke særlig langt fra hinanden, og jeg forstår ikke, hvorfor hun ikke bare kan vente på at få de færdige regnskaber. Hun kunne også have snakket med andre i partiet inden, siger Jørgen Hammer Sørensen.

Lokalformanden har endnu ikke talt med Rikke Karlsson. Han forventer dog ikke, at hendes udmeldelse vil skade Dansk Folkeparti på længere sigt.

- Jeg vil selvfølgelig tage en snak med hende og sige, at det er ærgerligt, at vores veje skal skilles på den måde. Jeg føler ikke, at vi har haft noget udestående med hende tidligere, og det tror jeg heller ikke, hun selv mener, siger lokalformanden til DR Nordjylland.