Efter konflikt med Messerschmidt: DF'er forlader partiet i protest

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet Rikke Karlsson forlader partiet. Det skriver hun i en pressemeddelelse, som hun har lagt på sin Facebook-side.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Rikke Karlsson forlader partiet efter en konflikt med partiets gruppeformand i EU, Morten Messerschmidt, om nogle regnskaber fra MELD (Movement for a Europe of Liberties and Democracy) og FELD (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy).

Rikke Karlsson blev i 2014 valgt til EU-Parlamentet med 9.205 personlige stemmer, mens spidskandidaten, Morten Messerschmidt, fik 465.758 personlige stemmer.

Startede Rebild-sagen

Det er ikke første gang, hun er i vælten. Som byrådsmedlem i Rebild Kommune anklagede hun i en artikel en ledende embedsmand i kommunen for at lyve og fortie oplysninger over for socialudvalget. 

Dermed satte hun gang i den såkaldte Rebild-sag. Rikke Karlsson blev udskældt og frosset ud af det politiske etablissement, men endte med at få ret til sidst. Hun blev genvalgt til byrådet i 2013, hvor hun også kom i regionsrådet i Nordjylland. Begge steder blev hun gruppeformand for partiet. 

Rikke Karlsson har arbejdet som specialpædagog og lærer - og er i øvrigt niece til Dansk Folkepartis næstformand og udenrigsordfører, Søren Espersen. 

Han ønsker ikke at kommentere sagen nærmere over for TV 2, men siger dog følgende:

– Hun er min niece, så derfor jeg føler mig inhabil i forhold til den konkrete sag. Men det er en sorgens dag. Jeg er meget ked af det og skuffet. Det er en trist dag for Dansk Folkeparti, siger Søren Espersen til TV 2. 

Det er ikke første gang, at DF mister et EU-parlamentsmedlem. 8. marts 2011 gik Anna Rosbach Andersen fra partiet.