Politik

DF'er støtter Karlsson: Jeg nægtede også at skrive under - tre gange

Mens flere af den afhoppede DF-politiker Rikke Karlssons kolleger bagatelliserer hendes baggrund for at forlade partiet, så møder hun nu opbakning fra en nu tidligere partifælle i Europa-Parlamentet.

Jørn Dohrmann var også var medlem af de Europæiske Fonde, som Rikke Karlsson efter eget udsagn ikke måtte få et økonomisk indblik i, og han opfordrer nu til, at partiet lægger alt frem på bordet og lægge det, som han kalder en ’træls sag for Dansk Folkeparti’ bag sig.

Ligesom Rikke Karlsson blev han også bedt om at underskrive dokumenter, der skulle dokumentere, at han havde deltaget i møder med fondene, og ligesom Rikke Karlsson afviste han det.

- Jeg nægtede at skrive under tre gange på en enkelt dag, fordi jeg ikke ville skrive under på noget, som jeg ikke har deltaget i, siger Jørn Dohrmann til TV 2.

Kendte intet til medlemsskab

Rikke Karlsson erklærede sit exit fra Dansk Folkeparti tidligt tirsdag morgen, da hun gennem Ritzau og et opslag på Facebook gjorde det klart, at hun ikke så anden udvej end at melde sig ud af partiet, efter hun i foråret blev bedt om at underskrive dokumenter, der tilsyneladende skulle dokumentere, at hun havde deltaget i møder i de to fonde Meld (Movement for a Europe of Liberties and Democracy) og Feld (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy).

Rikke Karlsson var dog ikke engang opmærksom på, at hun var medlem af fondene, og siden forsøgte hun at få et indblik i fondenes midler og anvendelsen af dem. Uden held.

Har også bedt om regnskaber

Både Morten Messerschmidt og Rikke Karlssons tidligere lokalformand i Mariagerfjord, Jørgen Hammer Sørensen, har forklaret, at de ikke forstår Rikke Karlssons beslutning om at forlade partiet. En beslutning som, de begge mener, er irrationel og bygget på et tyndt grundlag.

- Det er trist, når man har så stor en tillidspost og så vælger at forlade partiet på, i mine øjne, et meget spinkelt grundlag, har Jørgen Hammer Sørensen sagt til DR Nordjylland.

Men Jørn Dohrmann bakker nu op om Rikke Karlssons udlægning.

- Jeg har også bedt om regnskabet, men har ikke fået det, og det er først for nylig, at jeg har fundet ud af, at det drejede sig om så mange penge. Jeg troede, der var tale om håndører, siger Jørn Dohrmann.