Politik

DF'er med kovending: 'Mest loyalt at trække sig' – nu bliver hun selv

Følelserne sad uden på tøjet dengang i 2011, da Anna Rosbach forlod Dansk Folkeparti, men fortsatte som løsgænger i Europa-Parlamentet.

Dengang hed førstesuppleanten Rikke Karlsson. Hun ville have overtaget taburetterne i Bruxelles og Strasbourg, hvis altså bare Anna Rosbach ville trække sig helt fra europæisk politik.

– Dansk Folkeparti havde mange kandidater på listen. Og det ville måske have været mest loyalt at trække sig og lade andre komme til at arbejde for partiet, sagde Rikke Karlsson dengang til Ritzau.

En melding, som Morten Messerschmidt i øvrigt bakkede op om dengang, hvor Rosbachs exit efterlod ham som eneste DF’er i parlamentet.

Siden Rikke Karlsson i 2014 blev medlem af Europa-Parlamentet er hun tilsyneladende blevet klogere.

– Det er min hensigt at fortsætte som løsgænger, skriver hun i den pressemeddelelse, hun udsendte tirsdag morgen.

Presset vokser på Karlsson

Anna Rosbach fik i sin tid 3.592 personlige stemmer, da hun blev valgt til parlamentet, mens Rikke Karlsson blev valgt med 9.205 stemmer i 2014. For begge kandidater gælder det, at det var Morten Messerschmidts henholdsvist 280.000 og 465.000 personlige stemmer, der gjorde, at de fik en plads i parlamentet.  

Morten Messerschmidt opfordrer nu Rikke Karlsson til at trække sig.

- Blot forventer jeg, at du følger den samme opfordring, som du i sin tid gav Anna Roshach, dengang du var 1. suppleant. Giv plads til en DF'er, der vil arbejde for partiet. Det fortjener de mange stemmer, vi fik fra vælgerne sidste år, skriver han i et opslag på hendes Facebook-profil

Samme meldinger lyder nu fra Anders Vistisen, der også er medlem af Europa-Parlamentet for partiet.

-  - Det er altid beklageligt, når folk går fra et parti uden at afgive sit mandat. Jeg synes som udgangspunkt, at det er helt amoralsk, siger han til Ritzau.

På sin Facebook-profil understreger han, at alt er kørt efter bogen.

Det er endnu ikke lykkedes TV 2 at få fat på Rikke Karlsson til en kommentar, men vi forsøger fortsat.