Politik

Debatten raser over DF’s kulturkamp: Se hvad pengene går til

Efter Dansk Folkeparti lørdag fremlagde sit forslag fordelingen af den samlede sum penge til kulturområdet, stormede det ind med meninger på TV 2’s Facebook-side om, hvad landets penge til kultur skal bruges på. 

I udspillet fra Dansk Folkeparti hedder det blandt andet, at partiet vil tage penge fra kunstmuseer i hovedstadsområdet og give dem til kulturarv i resten af landet. Arken, Louisiana og Glyptoteket er blandt de museer, der skal afgive penge til eksempelvis Fregatten Jylland.

Det kan du høre Dansk Folkepartis kulturordfører, Alex Ahrendtsen, fortælle mere om i klippet øverst i artiklen.

- Kulturen er jo noget, vi alle betaler til, så selvfølgelig skal den jo også spredes i hele landet!, skriver Michael Petersen på TV 2’s Facebook-side.

Men det er ikke alle, der er af den opfattelse. Blandt andre Bodil Lehrmann mener ikke, at det giver mening at tage penge fra de udvalgte museer.

- De to museer, de vil tage støtte fra, er nogle af vore største turistattraktioner - og nogle af de bedste, vi har i landet! Fregatten bliver støttet af Mærsk og har fået rigtig mange penge allerede - og egnsmuseerne, nåh ja, hvor mange er egentlig rigtig interesserede i dem andre end deres nære indbyggere?, skriver Bodil Lehrmann.

Det er ikke kun kulturarv i provinsen, der kan se frem til mere støtte i Dansk Folkepartis fordeling af kulturpenge. Herunder kan du læse, hvordan partiet vil fordele den samlede sum penge.

T2Toolbox embed

Du kan selv deltage i debatten på TV 2's Facebook-side.