Politik

Pia Kjærsgaard: Thulesen Dahl er statsminister om 20 år

- Nu vover jeg det ene øje og siger, at om tyve år er det meget muligt, at Kristian er statsminister. Hold da op, det ville være fantastisk.

Sådan lød det fra Dansk Folkepartis tidligere formand Pia Kjærsgaard om den nuværende formand Kristian Thulesen Dahl, da de begge var inviteret i Go’ Morgen Danmark tirsdag morgen for at tale om partiets 20-års jubilæum, der falder samme dag som Folketingets åbningsdag.

Den opsigtsvækkende forudsigelse kom efter en længere snak om, hvilken rolle Dansk Folkeparti har haft i dansk politik, siden en ung Pia Kjærsgaard i 1995 sammen med tre andre, herunder Kristian Thulesen Dahl, brød ud af Fremskridtspartiet og annoncerede deres eget parti, Dansk Folkeparti.

I regering inden for de næste 20 år

- Det, der er vores succeskriterium er jo, at vi kan fastholde så stor opbakning i den danske befolkning over lidt længere tid, at de andre partier bliver nødt til at tage os så alvorligt, at vi bliver et fuldstændigt ligeværdigt parti, når der skal til at dannes regering, forklarede Thulesen Dahl på spørgsmålet om, hvorfor Dansk Folkeparti som Danmarks næststørste parti ikke gik med i en regering efter dette års valg.

Formanden vil ikke selv snakke om en eventuelt statsministerpost i fremtiden, men han garanterer, at Dansk Folkeparti i løbet af de kommende 20 år vil have været i regering mindst en gang.

- Inden for de næste 20 år sidder vi i regering, det er jeg fuldstændigt overbevist om. Men det er fordi danskerne over lang tid giver os en opbakning, der kan få de andre partier til at forstå, at vores politik skal der også tages hensyn til, siger Kristian Thulesen Dahl.

Se indslaget med Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl i videoen over artiklen.