Politik

Kristen Poulsgaard: Thulesen Dahl er stadig en tøsedreng

I dag kunne Dansk Folkeparti fejre 20 års fødselsdag – ovenikøbet med Pia Kjærsgaard på Folketingets formandsstol.

Det var der ikke mange, der havde regnet med, da hun efter et kaotisk landsmøde i 1995 forlod Fremskridtspartiet efter et kaotisk landsmøde. Slet ikke Kristen Poulsgaard, der mere end nogen anden fik netop det landsmøde til at gå over i historien.

Han sad i Folketinget i 17 år for Fremskridtspartiet, men blev først kendt, da han tog mikrofonen på det tumultagtige landsmøde i 1995. Her kaldte han blandt andet partiets unge løver - med Kristian Thulesen Dahl i spidsen - for nogle tøsedrenge.

Få dage efter blev Dansk Folkeparti stiftet af blandt andre Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl.

Synes du stadig, han er en tøsedreng?

- Han træffer i hvert fald de populære beslutninger og det gør tøsedrenge vist nok, siger Kristen Poulsgaard i dag til TV 2.

Kristen Poulsgaard stemte ved sidste valg på den lokale kandidat Alex Rosenbæk, som stillede op for Dansk Folkeparti. Selv om de slet ikke er enige politisk. Det var en vennetjeneste. Ellers kunne han aldrig finde på at stemme DF. F.eks. mener Poulsgaard, at ældrechecken burde afskaffes.

Bortset fra det har Kristen Poulsgaard i dag forsonet sig med Dansk Folkeparti - næsten.

Og den gamle provo er ikke glemt af de gamle partifæller fra Fremskridtspartiet. Han fik blomster af ’tøsedrengene’, da han fyldte 80 år i marts.