Politik

OVERBLIK: Her er de mange mails og sms-beskeder der belaster Carl Holst

Her kan du få overblikket over de indicier, der belaster forsvarsminister, Carl Holst.

Statsforvaltningen har onsdag bedt Region Syddanmark om at komme med en udtalelse i sagen om forsvarsminister Carl Holsts (V) spindoktors fortid som ansat i regionen.

Spørgsmålet er, om spindoktoren, Christian Ingemann Nielsen, har arbejdet som assistent for Holst under valgkampen i juni. Flere eksperter har vurderet, at det er i strid med reglerne, hvis han som embedsmand - og altså betalt af skatteborgerne - har arbejdet for at få Carl Holst valgt til Folketinget.

Holst benægter, at det er tilfældet, men en række mediers afsløringer gennem de seneste dage tegner et billede af det modsatte.

Få et overblik over afsløringerne her:

* Regionsrådsmedlemmer i Region Syddanmark står i weekenden frem med en fælles mistanke om, at Christian Ingemann Nielsen har drevet valgkampagne for Carl Holst - for regionens penge. Forsvarsministeren afviser det "100 procent".

* Ifølge Holst blev Ingemann Nielsen ansat til projektet "Smart Vækst og Velfærd" og ikke som personlig assistent for den daværende regionsrådsformand.

* Radio24syv afslører tirsdag en e-mail, som Christian Ingemann Nielsen har sendt til en journalist under valgkampen som svar på spørgsmål, journalisten gerne ville have stillet Carl Holst.

* TV2 Fyn fremlægger samme dag en sms-besked fra 8. oktober 2014, hvor Carl Holst skriver, at alle ønsker om interview skulle gå gennem Christian Ingemann Nielsen.

* DR Syd oplyser, at Christian Ingemann Nielsen har assisteret Carl Holst i forbindelse med forberedelse til radioudsendelser.

* Fyens Stiftstidende afslører også tirsdag, at der på Christian Ingemanns tidligere visitkort stod, at han var personlig assistent for regionsrådsformanden.

* JydskeVestkysten skriver tirsdag, at avisen i løbet af det seneste år har modtaget flere mails fra Carls Holsts kampagnemail, som han har brugt i forbindelse med sit folketingskandidatur. De vedhæftede Word-dokumenter er alle oprettet af Christian Ingemann Nielsen.

* Christian Ingemann Nielsen har omtalt sig selv som personlig assistent og presserådgiver for Carl Holst i sit cv på kommunikationsbureauet Kyster Presses hjemmeside. Hans oplysninger er dog fjernet fra hjemmesiden nu.

* Ekstra Bladet offentliggør sent onsdag et brev, der er underskrevet af Carl Holst og stilet til regeringens ansættelsesudvalg. Her beskriver forsvarsministeren, at Christian Ingemann Nielsen har fungeret som hans personlige assistent fra medio 2014 til juni i år.

Regeringens ansættelsesudvalg består af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og udenrigsminister Kristian Jensen (V).

Kilder: DR Syd, TV2 Fyn, JydskeVestkysten, Berlingske, Fyens Stiftstidende, Radio24syv, Vejle Amts Folkeblad