Mette Frederiksen: Danmark skal tage flere flygtninge

Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen besøger i dag Jean-Claude Juncker og Donald Tusk i Bruxelles. Øverst på dagsordenen er flygtninge- og migrantkrisen i Europa.

Inden da samles han med de øvrige partiledere og rigspolitichefen i Statsministeriet. Her vil Løkke overlevere den plan, som han tager med sig og vil fremlægge i Bruxelles.

I korte træk går regeringens plan ud på, at Danmark skal tage imod flere flygtninge, nærområderne skal have flere penge, og så skal Frontex, som patruljerer EU´s grænser, også have flere penge. 

Det er angiveligt den plan, som Lars Lække Rasmussen præsenterer inde bag døren til Statsministeriet netop nu.

TV 2 fangede Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen inden mødet, og hun gav også beskeden, at Danmark bør tage imod flere flygtninge. 

- Nu rejser Lars Løkke Rasmussen til Bruxelles i dag, og det bør være med en klar dansk opfordring til at bringe EU's midler i spil, så vi får forbedret vilkårene i flygtningelejrene, får lavet ordenlige modtagelsescentre og i det hele taget søger nogle europæiske svar blandt andet ved den ydre grænse, sagde Mette Frederiksen.

Mener du, vi bør tage flere flygtninge, end vi gør i øjeblikket i Danmark?

- Jeg mener, det er helt åbenlyst og også indiskutabelt, at når der kommer mange flere flygtninge til Europa, så vil der også komme flere flygtninge til Danmark. Vi skal selvfølgelig løfte vores del af ansvaret.

Men skal vi tage flere, end vi gør i dag?

- Vi tager som lille land relativt mange flygtninge, men hvis der bliver ved med at komme flere flygtninge til Europa, så vil det have en afsmittende effekt på alle landene. Der skal Danmark ikke adskille sig fra de andre lande. Vi skal tage vores del af ansvaret, og samtidig skal vi selvfølgelig være os smerteligt bevidst om, at vi også skal have tingene til at fungere i Danmark, hvorfor antallet ikke er ligegyldigt. Men når der kommer flere flygtninge til Europa, så kommer der også flere til Danmark, sagde Mette Frederiksen, inden hun gik ind til mødet.