Politik

DF afviser Løkkes plan: Vil ikke modtage 1000 flygtninge ekstra

Regeringen fortalte i dag, at den vil bidrage til en løsning af flygtningekrisen i Europa ved at modtage cirka 1000 flygtninge. Derudover vil regeringen bruge flere penge på EU’s grænsesamarbejde, Frontex, og på at hjælpe flygtningene i nærområderne.

Regeringen vil bruge 250 millioner kroner i nærområderne og en halv milliard kroner på at dæmme op for tilstrømningen til Europa.

Dansk Folkeparti støtter regeringens ønske om at hjælpe nærområderne med 250 millioner kroner, men udlændingeordfører Martin Henriksen slår fast, at partiet ikke ønsker, at Danmark skal modtage yderligere 1000 flygtninge – medmindre det sikres, at de sendes hjem igen senere. Noget, som regeringen ikke lægger op til.

- Hjælpen til nærområderne lyder fornuftigt. I forhold til det her med at modtage 1000 kvoteflygtninge, der har vi sagt inde på mødet, at det synes vi er en dårlig idé. Fordi der ligger det i det, at de kommer til Danmark og skal integreres, og de skal ud i kommunerne, som i forvejen er presset, siger Martin Henriksen til TV 2 og fortsætter:

- Hvis man overhovedet skal bevæge sig ud i det her, så skal man sige, at de ikke skal integreres i Danmark, de skal være her midlertidigt, og så skal de hjem igen, men det er jo desværre ikke det, regeringen lægger op til, siger Martin Henriksen.