Politik

DF siger ja til flygtninge: - De gør ikke Lars Løkke en tjeneste her

Det er et nyt politisk signal fra Dansk Folkeparti, at partiet nu vil indgå et nationalt kompromis om at tage imod flere flygtninge til Danmark og ikke kun i nærområderne. Det siger TV 2's politiske analytiker Peter Lautrup-Larsen.

I et interview med Berlingske lyder betingelsen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, at flygtningene skal bo på statslige centre rundt om i landet og rejse hjem igen, når de kan. Netop det kompromis gør, at signalet er et ledigt standpunkt, mener Peter Lautrup-Larsen.

- Det er en interessant bevægelse for Dansk Folkeparti, men det er ikke en, der vil føre til det nationale kompromis, som Kristian Thulesen Dahl inviterer til.

Gør ikke Løkke en tjeneste

Kompromisset står Dansk Folkeparti både indenrigspolitisk og europæisk alene med.

Således stiller partiet sig atter modsat Lars Løkke Rasmussen, som Dansk Folkeparti generelt er utilfreds med, hvad angår integrationsområdet. Lars Løkke Rasmussen orienterer sig modsat Dansk Folkeparti i retningen af en europæisk løsning og henimod at kunne lave en aftale, når det er nødvendigt, med Socialdemokraterne og Mette Frederiksen.

- Det er tydeligt, at Lars Løkke Rasmussen i den her sag vender ryggen til Kristian Thulesen Dahl – og det opfatter han naturligvis. Jeg ser det ikke som et forsøg på at gøre Lars Løkke Rasmussen en tjeneste, det som Kristian Thulesen Dahl spiller ud med nu, siger Peter Lautrup-Larsen.

Mindst 7500 flygtninge og migranter er siden sidste søndag rejst over grænsen til Danmark, vurderer Rigspolitiet. Mandag aften var tallet på 5800 - dermed er der sket en stigning på 1700 i løbet af et døgn. Siden sidste søndag har omkring 900 personer søgt om asyl i Danmark.

I klippet herunder kan du høre Kristian Thulesen Dahl fortælle mere om sin betingelse.

Peter Lautrup-Larsen

  • Har de sidste 15 år været politisk reporter og analytiker for TV 2.
  • Har blandt andet en fortid som pressechef for Radikale Venstre.