Politik

DF om flygtningetal: Regeringen har mistet overblikket

At politiet ikke længere vil komme med opgørelser for antallet af migranter og flygtninge, der kommer ind i Danmark, er udtryk for, at regeringen har mistet overblikket med situationen.

Det mener Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.

- Indsatsen har ikke været tilfredsstillende, og det er jo dybest set det, som politiets beslutning er udtryk for. Ingen ved, hvor mange illegale indvandrere, der vandrer rundt i Danmark, og ingen i regeringen eller i andre partier for den sags skyld er tilsyneladende interesseret i at vide det, siger han.

Tusindvis har krydset grænsen

Rigspolitiet forklarede lørdag, at opgørelserne ikke giver et retvisende billede, fordi det præcise antal indrejsende ikke kendes.

- At politiet opgiver at opgøre tallene med den begrundelse, at de ikke har overblik, er en ærlig, men også en skræmmende begrundelse. For det er også et tegn på, at regeringen ikke har overblik og ikke formår at styre situationen, og det er naturligvis problematisk, siger Martin Henriksen.

- Regeringen har ikke for alvor i den aktuelle krise sat sig igennem og krævet, at der kom styr på situationen, siger han.

Siden søndag har tusindvis af flygtninge og migranter krydset de dansk-tyske grænser, hvor flere har fortsat rejsen til Sverige.

Der er undervejs blevet meldt ud, hvor mange rejsende udlændinge der har krydset grænserne. Tallet lyder på omkring 4000 mennesker.