Pind om efterforskning af indbrud og tyverier: Vi må tåle det i en overgangsperiode

Danskerne må finde sig i, at indbrud og tyverier ikke er de typer kriminalitet, politiet prioriterer mest. Det erkender den øverste politiske ansvarlige for politiet, justitsminister Søren Pind (V), over for TV 2. 

– Vi må tåle det her i en overgangsperiode. Den skal vare så kort som overhovedet muligt, men Danmark står i en situation, hvor vores trusselsniveau er overordentligt højt. Der må vi stå sammen. Jeg vil hellere bruge det udtryk end jeg vil sige, at vi må slå til tåls med det, lyder det fra justitsministeren, der dog medgiver, at situationen ikke er acceptabel. 

Mandag kom det frem, at Rigspolitiet har forlænget det øgede terrorberedskab, der blev iværksat efter angrebene på Krudttønden og ved den jødiske synagoge i København i februar. Og det er netop de opgaver, der dræner politiet for resurser.

– Der er ikke nogen tvivl om, at politiet er udfordret. Der er et massivt overarbejde. Det tog regeringen fat på før sommerferien og skaffede 150 millioner kroner til at udbetale timerne. Nu skal vi så i gang med de store politiforhandlinger, og der er vi helt opmærksomme på, at der er brug for at se på resurser til politiet, siger Søren Pind.

Han opfordrer borgerne til at anmelde al kriminalitet til politiet – selv om der måske ikke er resurser til efterforskning af alle tilfælde.

– Politiet vil gøre alt hvad det kan for at opklare. Vi lever heldigvis i en tid, hvor kriminaliteten generelt er faldende. Men jeg er opmærksom på, at en hård kerne er blevet grovere og stadig værre, og jeg er også opmærksom på at tyveri har et stort omfang. Og det skal vi nok komme efter, siger justitsministeren.