Politik

Nu vil Goldman Sachs fortælle alt om Dong-sagen

Den øverste ledelse i Goldman Sachs giver finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) lov til at give Folketingets Finansudvalg fortrolig indsigt i investeringsbankens køb af Dong-aktier sidste år. Det skriver Berlingske.

Beslutningen kommer efter længere tids krav om åbenhed fra politisk side i kølvandet på, at investeringsbanken sidste år købte knap en femtedel af aktierne i Dong for en pris på otte milliarder kroner.

I et dobbeltinterview med Berlingske giver to af Goldman Sachs' direktører, tyske Martin Hintze og danske Michael Bruun, således Claus Hjort Frederiksen (V) lov til at give Folketingets Finansudvalg indsigt i alle informationer omkring handlen.

- Det står klart, at situationen omkring vores investering i Dong er ekstraordinær. Der har været meget politisk bekymring, ligesom flere politiske partier har udtrykt et ønske om fuld åbenhed.

- Det er vi klar til at imødekomme, hvis finansministeren beder om vores tilladelse til at udlevere dokumenter og yderligere information, siger Martin Hintze til Berlingske.

Både før og efter den endelige beslutning i januar 2014 om at sælge DONG-aktier til Goldman Sachs har flere politikere langet kraftigt ud efter aftalen og selve salgsprocessen.

Ud over den opsigtsvækkende melding om at give indsigt i fortroligt materiale, oplyser Goldman Sachs desuden til Berlingske, at selskabet hyrer tidligere statsminister og generalsekretær i Nato, Anders Fogh Rasmussen, som konsulent og rådgiver i Dong-sagen.