Politik

Goldman Sachs hyrer Anders Fogh: Vil forbedre image i Danmark

Lige siden en stor del af aktierne i DONG Energy blev solgt til den amerikanske bank Goldman Sachs, har banken i Danmark lidt under et dårligt ry blandt både politikere og befolkning.

Derfor har investeringsbanken nu hyret Danmarks tidligere statsminister og forhenværende Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen til at rådgive selskabet i forståelsen af det politiske system i Danmark.

Det skriver Berlingske, der har talt med direktør i Goldman Sachs, Martin Hintze.

Foghs opgaver bliver blandt andet at sørge for, at banken i fremtiden kommunikerer mere klart og åbent til den danske offentlighed og politikere.

Ligeledes er en anden dansker - Anders Foghs mangeårige rådgiver Michael Ulveman - hyret af Goldman Sachs til at rådgive banken i sager som for eksempel hvordan man ændrer danskernes opfattelse af, at DONG-købet skulle være med en kortsigtet interesse for øje.

- Vi var, for at være helt ærlig, overraskede over de kontroverser, DONG-handlen skabte. Vi har en langsigtet interesse i Danmark og i DONG Energy, og derfor er det vigtigt for os bedre at kunne forstå den politiske kontekst og offentligheden i Danmark. Det er vi sikre på, Anders Fogh Rasmussen kan hjælpe os med, siger Martin Hintze til Berlingske.