Carl Holst i modvind på Facebook: - Det handler om moral

Forsvarsminister Carl Holst (V) er kommet i modvind på de sociale medier efter sin udmelding om sin såkaldte ´dobbeltløn´.

Han modtager udover sin ministerløn stadig en såkaldt efterløn fra sin tid som først amtsborgmester og siden regionrådsformand i Region Syddanmark.

Forsvarsministeren mener dog ikke selv, at der er tale om dobbeltløn, skriver han tirsdag aften på sin Facebookprofil. Han understreger derimod, at hans flere stillinger ikke har noget med hinanden at gøre og at han har fulgt reglerne. 

Det handler om moral

Den udmelding har fået TV 2's læsere til tasterne. Mange mener, at forsvarsministerens handling er amoralsk og kritiserer ham for at fokusere på regler frem for moral.

- Han har ikke forstået noget som helst, det handler jo IKKE om at overholde reglerne! Det handler om moral.. Og det har han så ikke noget af!, skriver Tana Kretzschmer

Gunner Kristen Møller er enig og skriver:

- For Carl Holst - er reglerne tilsyneladende vigtigere end moralen.

Reglerne skal ændres

Debatten har også handlet om reglerne omkring efterlønnen. Her er TV 2's læsere generelt enige om, at reglerne skal ændres.

- Reglerne er ikke fornuftige, men manden har ikke gjort noget galt., skriver Susanne Warman.

Marianne Mollerup-Madsen stemmer i:

- De skal ændres. Egentlig burde politikerne selv takke nej. Men den moral har Carl Holst ikke.

Opfordringen fra læserne lyder på, at reglerne skal revideres:

- Hver gang en politiker bruger som eneste argument, at reglerne er overholdt, så er der grund til at se på reglerne, skriver Ole Droob

På Carl Holsts egen side har brugerne også svært ved at forstå, at han vælger at modtage efterlønnen.

- Det er ikke ok. Det er muligt du overholder reglerne. Men hvis du var fornuftig sagde du selv stop. Du er med til at udbrede politikerleden pga. gridskhed. Jeres løn bør ikke fastsættes af jer selv, det gør man ikke andre steder mig bekendt, skriver Niels Jørgen Madsen

Folketinget har nedsat en vederlagskommission, der skal se nærmere på aflønningen af borgmestre.

Læs hele Carl Holsts Facebook-opslag her: