Politik

Støjberg får buket med roser og tidsler for annonce-idé

Enhedslisten og Dansk Folkeparti er uenige om, hvorvidt Danmark skal reklamere i udlandet med sin asylpolitik.

Integrationsminister Inger Støjbergs (V) tanker om at indrykke annoncer i udenlandske aviser for at holde flygtninge fra Danmarks grænser vækker mildt sagt forskellige reaktioner.

Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen, kalder det "pinligt".

- Jeg synes helt grundlæggende, at det er småligt, at regeringen vil vende ryggen til mennesker i nød under den største flygtningekatastrofe siden Anden Verdenskrig. Men det bliver ærlig talt pinligt for Danmark, når regeringen vil reklamere med det i udlandet, skriver han i en mail til Ritzau.

- Folk flygter ikke fra Syrien for at få velfærdsydelser i Danmark, men for at undgå halshugninger og massevoldtægter fra Islamisk Stat, tilføjer han.

På den modsatte politiske fløj hos Dansk Folkeparti høster Støjberg derimod store roser for sine tanker.

- Jeg forstår det sådan, at ministeren er klar til at stramme yderligere op og samtidig indrykke annoncer i udenlandske aviser gående på, at Danmark ikke er et sted, man skal søge til, hvis man er flygtning.

- Det er rigtig klogt, og det er godt set af ministeren. Hvis ministeren står ved det, så er det rigtig godt for vores fædreland, lyder det fra udlændingeordfører Martin Henriksen i en mail til Ritzau.

Integrationsministerens forslag om at oplyse om de danske asylregler i udlandet kommer, efter at Jyllands-Posten torsdag skrev, at menneskesmuglere ifølge EU's grænseagentur, Frontex, forsyner flygtninge og migranter med informationer om de enkelte EU-lande, så de kan tage bestik af velfærdsydelser og andre forhold, før de afgør, hvor de vil søge asyl.

Men Støjberg afviser, at den annonce, hun vil udbrede, skal være en skræmmekampagne.

- Annoncerne skal indeholde nøgtern information om halvering af ydelser og andre stramninger, vi kommer til at vedtage. Den slags informationer spreder sig lynhurtigt, forklarer Inger Støjberg til DR Nyheder.