Politik

Hjort: Vi kan ikke ændre grundskylden nu

Det Konservative Folkeparti kan godt glemme alt om at ændre på grundskylden som led i kommuneaftalen. Det fastslår finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

– Den måde, vi regulerer grundlaget for grundskylden følger mekanisk af den skattelovgivning, som blev vedtaget for over ti år siden – også af de konservative. Den lov skal jeg naturligvis overholde, og den kan kun ændres, hvis der er 90 mandater bag et nyt lovforslag. Desuden skal partierne kunne finde finansieringen, og det er ikke billigt, siger Claus Hjort Frederiksen i en pressemeddelelse.

Han udtrykker ”grundlæggende stor forståelse for”, hvis nogle boligejere er bekymrede for en eventuelt stigende grundskyld. Men den konservative melding vækker forundring – og den ifølge finansministeren er udtryk for en vaskeægte kovending.

– Jeg må sige, at det undrer mig, at De Konservative først over for mig giver tilsagn om at støtte aktstykket om kommunernes økonomi – for nu siden at trække denne støtte. Dermed risikerer de at skabe stor usikkerhed om økonomien i kommunerne næste år. Man skal huske, at mange kommuner er i fuld gang med at planlægge deres budgetter. Samtidig må jeg bemærke, at De Konservative har stemt for helt tilsvarende regulering af grundskylden de sidste 12 år.

Claus Hjort Frederiksen drøfter gerne grundskylden med partierne i Folketinget, men det bliver på et senere et tidspunkt.

– Det skal være i forbindelse med en finanslovsproces, for uden penge og uden mandater er det her blot en ren parademelding, så jeg håber, at de konservative vil besinde sig, siger han.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter