Politik

V: Nogle Irak-dokumenter vil blive tilgængelige

Dokumenterne fra Irak-kommissionen ender i Rigsarkivet.

Der bliver ikke dermed tale om at lægge alt materialet frem, sådan som Liberal Alliance har krævet i dag. Det fastslår Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen over for TV 2.

- En række af dokumenterne vil være omgærdet af fortrolighed af hensyn til vores soldaters sikkerhed og af hensyn til fremmede magter. Det er nogle hensyn, vi skal tage, og som jeg antager, at de øvrige partier i Folketinget også vil tage, siger han og uddyber:

- Der er elementer af det her, der vil bringe vores soldater i fare. Det vil vi ikke være med til at lægge frem. Andre elementer vil gøre Danmarks forhold til fremmede magter problematisk, og dem vil vi heller ikke være med til at offentliggøre, lyder det fra V-ordføreren.

Han er klar til at ”drøfte” sagen, når Folketinget samles igen efter sommerpausen. Hvad denne drøftelse munder ud i vides i sagens natur ikke. Den eneste, der er sikkert er, at offentligheden har en mulighed for at søge om at se den del af materialet, der ikke er underlagt et krav om fortrolighed.

- De elementer vil man kunne søge aktindsigt i på samme måde som hidtil, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Enhedslisten har foreslået, at kommissionen genåbnes, men det forslag har Venstres politiske ordfører ikke meget til overs for.

- Målet med kommissionen har været at man ville nå til en saliggørende enighed. Den kommer ikke til at opstå, al den stund, at man er politisk uenige om det her grundlag. De her ting er belyst, og vi kan bruge pengene bedre ved at hjælpe vores veteraner, siger Jakob Ellemann-Jensen.

T2Toolbox embed

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter