Politik

S til V: Læg nu Irak-dokumenterne frem

Læg nu bare papirerne fra Irak-kommissionen frem.

Sådan lyder opfordringen fra Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen.

- Krigen blev indgået på det smallest mulige flertal, og nu er det også det smallest mulige flertal, der har besluttet at lukke kommissionen. Jeg synes, der mangler nogle svar fra Venstre på hvorfor, siger hun til TV 2.

Men Venstre agter at holde sig til den hidtidige praksis, når kommissioner lukker eller afslutter sit arbejde – nemlig at materialet bliver deponeret i Rigsarkivet og dermed ikke er tilgængeligt for offentligheden.

- Papirerne bliver lagt i Rigsarkivet, så man har det for eftertiden, siger partiets politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

S: Fremlæg det, I kan

Det sidste ord er dog ikke sagt i sagen. Enhedslisten barsler med et beslutningsforslag om at genåbne kommissionen, som dog efter alt at dømme kommer til at lide en krank skæbne i folketingssalen.

- Det giver sikkert anledning til nogle spørgsmål efter sommeren, og dem er jeg sikker på, at man besvarer, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Tilbage hos Socialdemokraterne ærgrer det Trine Bramsen, at man ikke er så åben, man kan være. Nogle papirer vil fortsat være omgærdet af fortrolighed, erkender hun.

- Vi vil opfordre regeringen til at sikre den størst mulige åbenhed omkring de her dokumenter. Det er vigtige oplysninger, og derfor er det også vigtigt, at dem, der kan lægges frem, bliver lagt frem, siger Trine Bramsen.

Følg TV 2 Politik

Få seneste nyt, analyser og baggrund om dansk politik, leveret af TV 2's redaktion på Christiansborg:

TV 2 Politik på Facebook

TV 2 Politik på Twitter